227 millioner kroner er verdien på den kontrakten Lofotkraft har inngått med Kraftmontasje. For sistnevnte er det den største noensinne. (Illustrasjonsfoto: Kraftmontasje)

Medio januar ble det inngått kontrakt mellom Lofotkraft AS og Kraftmontasje AS. Kontraktsverdien er ca. 227 millioner kroner. Dette er den største kontrakten noensinne for Kraftmontasje AS. Prosjektet skal pågå fram til 2021.

Kilde: Kraftmontasje AS

Prosjektunderlag og engineering er utført av Norconsult i Molde.

Kontrakten er tildelt basert på både pris og en vurdering av kvalitet og gjennomføringsevne.  Det er derfor ekstra positivt for Kraftmontasje å bli valgt til dette oppdraget, og vi ser på dette som en stor tillitserklæring fra byggherren.

Kontrakten gjelder nybygging av ca. 55 km. 132 kV kraftledning i området fra Svolvær og videre utover i Lofoten.  Videre skal det rives ca. 120 km. med gammel linje.  I tillegg skal det legges en del jordkabel i sentrumsområder og ved kryssing av flyplassen i Leknes.  Deler av traseen går i svært utilgjengelige områder, og det vil være behov for innkvartering av mannskap på fjellet i perioder.  Kraftmontasje har gjort flere lignende prosjekter tidligere, og har et stort antall av høyt kvalifiserte montører for slike krevende oppdrag.

Dette prosjektet er den andre store kontrakten Kraftmontasje AS har inngått etter nyttår.  4 januar ble det inngått avtale med Statens vegvesen om rehabilitering av tre tunneler i Buskerud til en verdi på ca. 80 millioner.