Når Altibox bringer fiber til bygdene får både private og næringsdrivende en ny digital hverdag. (Foto: Lyse/Altibox)

Når Vest-Telemark Kraftlag kobler opp fibernett og Altibox til de små Telemarks-bygdene Manndal og Langlim, betyr det at både næringsdrivende og private får en helt ny digital hverdag.

KIlde: Lyse

I Telemarksavisa står å lese om den fornøyde sauebonden Øystein Bottolfsen som endelig får fiber til bygda, en sårt tiltrengt infrastruktur som vil lette hverdagen både til bonden og bygda.

– Vi i Vest-Telemark Kraftlag jobber med mange tilsvarende utbyggingsprosjekter, og heldigvis er vi godt hjulpet av kommunene som er flinke til å støtte opp om og legge til rette for arbeidet vi gjør for distriktene, sier Adm. Dir. i Vest-Telemark Kraftlag, Ketil Kvaale.

«Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves»
Altibox-partnerskapet har siden 2012 vært en de største aktørene for fibernett-utbygging i Norge, og har om lag 500.000 oppkoblede kundeforhold. Andelen av nye kundeforhold som befinner seg i rurale områder er stadig økende. 

– I andre deler av verden er fibernett forbeholdt storbyene, men med regionale og særs effektive spydspisser i hele Norge bygger Altibox-partnerskapet fibernett også ut i grisgrendte strøk. Vi er stolte av samarbeidet vårt med Vest-Telemark Kraftlag. Det er mye snakk om «smarte byer», men vi tenker at det også blir viktig å fokusere på «smarte bygder» fremover, sier konserndirektør for Lyses televirksomhet (inkl. Altibox), Toril Nag. 

​Norge er ett av landene i verden med høyest dekning av fibernett der utbyggingen i all hovedsak har vært markedsdrevet. Dersom bygdeværinger samles og ønsker fremtidsrettede telekommunikasjonstjenester er det mulig å få nødvendig infrastruktur bygd ut. Dette er saken i Telemark et godt bevis på.