Infratek og Prysmian, en av verdens største kabelprodusenter, har innledet samarbeid om et omfattende kabelprosjekt for Statnett i Oslo. (Illustrasjonsfoto: Draka Prysmian)

Den italienske kabelprodusenten Prysmian Group har innledet samarbeid med Infratek i forbindelse med en kontrakt som gjelder kabelarbeid for fornyelse av hovedstrømnettet fra Smestad til Sogn i Oslo.

Kilde: Infratek

–  Infratek har solid spesialkompetanse på høyspent kabelarbeid. At Prysmian, som er en av verdens største kabelprodusenter, har valgt å samarbeide med Infrateks prosjektavdeling er med på å understreke vår kompetanse og erfaring, sier konsernsjef i Infratek Lars Bangen.

For å sikre en tryggere strømforsyning i og rundt hovedstaden, skal Statnett fornye hovedstrømnettet mellom Smestad og Sogn i Oslo. Her skal Infratek på vegne av Prysmian Netherlands B.V frakte 24 kabeltromler á 45 tonn til lokalitet, installere 25 kilometer kabel i kabeltunnelen fra Smestad til Sogn, detaljprosjektere og designe stålstrukturene for kablene samt utføre alle kabelskjøter og termineringer. Infratek har ansvaret for all koordinering på områdene.

På Sogn transformatorstasjon skal Infratek også installere kabel gjennom en 40 meter lang vertikal sjakt. Prosjektering og installasjon av taktunnellys er også en del av kontrakten.

Kabelarbeidet i tunnelen er planlagt med oppstart i januar 2020.