Altibox satser i Danmark. Konkurranse om hele 700 000 potensielle kunder kan være like rundt hjørnet. (Illustrasjonsfoto: Altibox)

Når fibernettet i Danmark sannsynligvis åpnes i 2018, kan Altibox Danmark konkurrere om hele 700 000 potensielle kunder.

Kilde: Lyse

Fra dagens potensielle 70 000 kunder til et marked hvor ti ganger så mange kunder kan nås, er en virkelighet som snart møter det heleide bredbåndsselskapet til Lyse.
– Når nettet sannsynligvis åpnes i slutten av 2018 eller begynnelsen av 2019, ser vi store muligheter til å ta våre produkter og måte å agere på overfor kundene til andre steder i landet, sier Søren Harding, administrerende direktør i Altibox Danmark til ITWatch. 

Store muligheter
En åpning av fibernettet vil også gjøre at Altibox Danmarks 30 000 nåværende kunder kan velge andre bredbåndsleverandører, men Harding er tydelig på at det ikke skal bli en tilbakegang, det som tapes innad skal de vinne utad. Dette støttes også av Toril Nag, konserndirektør for Lyses televirksomhet og styreleder i Altibox.
– Det blir spennende å følge utviklingen når fibernettet åpnes, og vi skal ruste oss godt slik at vi er klare for å tilby enda flere danske kunder bredbånd og tv fra Altibox i Danmark. Målet er å vokse, men fortsatt være best på kundetilfredshet og kundeservice. Fornøyde kunder tjener vi på i lengden, og det er imponerende hvordan Altibox Danmark har klart å snu underskudd til overskudd på få år, sier Toril Nag.

Kundeservice er sentralt
Kundeservice står i fokus, og Altibox høster stadig priser for sitt gode arbeid. Det mener Søren Harding er helt sentralt i jakten på nye kunder, og for å sikre høy kundetilfredshet.
– Vi vil være nummer èn på kundeservice i Danmark og ha den høyeste kundetilfredsheten – ikke fordi det lønner seg på kort sikt, for det gjør det ikke – våre omkostninger per kunde er høyere enn konkurrentenes, men til gjengjeld er vår tilfredshet og antall ambassadørkunder langt høyere enn de kan skryte av, sier Harding til ITWatch.