eSmart Systems og Electronic Chart Centre (ECC) har inngått samarbeid om å levere kartteknologi i verdensklasse. (Foto: eSmart Systems)

I går skrev eSmart Systems og Electronic Chart Centre (ECC) under på kontrakten som betyr at de sammen tar sikte mot å levere kartteknologi i verdenstoppen.

Kilde: eSmart Systems

– Sammen jobber vi med en banebrytende virkelighet og utvikler en løsning som har kjempepotensial, også utenfor Norge. Samarbeidet blir kjernen i utviklingen av Thundercloud, vår ende-til-ende-løsning for energiselskaper, sier Knut Johansen, administrerende direktør i eSmart Systems.

Denne uka signerte Johansens selskap den viktige avtalen med Electronic Chart Centre (ECC), som markerer starten på et nytt og grensesprengende samarbeid.

Sikrer full oversikt

– Tanken er at vi leverer vår kartløsning inn i eSmart Systems’ Connected-løsninger, som er fleksibel og som vi kan spisse etter de behovene kunden måtte ha. Vår spesialkompetanse er å gjøre kartgrensesnittet så fint, forståelig og logisk som mulig, sier prosjektleder hos ECC, Kirsten Bøe.

ECC er et statseid selskap som utvikler programvare for digitale kartløsninger, og sørger blant annet for at luftambulansen til enhver tid har oppdaterte kart å forholde seg til og kan fly og lande sikkert.

– For oss er dette viktig av flere grunner. Mye går på sikkerhet og det å ha full oversikt. På samme måte som helikopterflyvninger må ha tillatelse fra Luftfarttilsynet, må vi ha det samme for droneflyvninger, påpeker Johansen.

– eSmart tar ut potensialet

ECC har blant annet utviklet den mest nedlastede kart- og navigeringsappen her til lands, NaVida, som lar deg bruke både Statens Kartverks topografiske Norgeskart, så vel som sjøkartene. 

– Fra vår side er målet med samarbeidet å gi verdi i en ny bransje, som vi ikke er så kjent med, og levere en løsning som vi har brukt mye tid og energi på å bygge opp, forteller Bøe. Hun legger til: 

– Vi vil gjenbruke mye av teknologien vi allerede har og videreutvikle den sammen med noen som kan ta ut potensialet. Som norske selskaper skal vi styrkes sammen og dra nytte av hverandre.

Teknologi i verdensklasse

Tore Lie, prosjektleder i eSmart Systems, poengterer at samarbeidet går ut på å gjøre noe ingen har gjort tidligere.

– Det vi faktisk skal lage sammen, er kartteknologi i verdenstoppen. Vi går inn og løser noe som ingen andre har gjort før, kommenterer Lie.

– Sammen vet vi at vi kan levere en «best-in-class»-løsning i forhold til de aktuelle problemstillingene. Samtidig leverer vi en løsning som har samfunnsmessig nytteverdi. Dette er vinn-vinn-vinn, ikke bare for oss i ECC og eSmart, men også for kunden, supplerer daglig leder i ECC, Ralph Daber.