I går åpnet Statkraft sin nye solpark i Nederland med kapasitet til å forsyne 4000 husholdninger med strøm. (Foto: Statkraft)

I går åpnet Statkraft solparken Lange Runde i nederlandske Emmen. Parken er den største solparken i regionen Drenthe og den største som ble bygget i Nederland i 2017.

Kilde: Statkraft

Parken vil produsere nok strøm til å forsyne cirka 4000 nederlandske husholdninger. 

– På mindre enn et halvt år har vi bygget en topp moderne solpark med en kapasitet på 14,1 MW. Vi er stolte av å bidra til utbyggingen av ny, fornybar energiproduksjon i Nederland, sier konserndirektør for markedsoperasjoner i Statkraft, Hallvard Granheim.

Solparken består av 118 200 solpaneler og dekker et område på 17 hektar som leies av Emmen kommune.

Emmen er en av de største kommunene i Nederland målt i areal og er lokalisert i landlige omgivelser nord i landet. Byggingen av Lange Runde solpark er det første, konkrete resultatet av kommunens visjon for å bidra til utvikling av bærekraftig energiproduksjon i form av solparker.

Statkraft har vært til stede i Nederland med kontor i Amsterdam siden 1998. Kjerneaktiviteten er utvikling av full-skala solparker i Nederland, samt global handel med grønne sertifikater og utslippskvoter. Teamet selger også fornybar energi til kunder i hele EU, samt skreddersydde energiløsninger til store selskap i BeNeLux-landene.