Virksomheten til Glitre Energi bidrar med mye mer enn utbytte til samfunnsmessig utvikling. Det nyter blant annet ulike aktiviteter i Drammen godt av. (Illustrasjonsfoto: Glitre Energi)

De økonomiske resultatene i Glitre Energi for 2017 viser et konsernresultat etter skatt på 245 millioner kroner. Styret foreslår et utbytte til eierne etter skatt på 115 millioner kroner.

Kilde: Glitre Energi

Glitre Energi er en av Buskeruds viktigste bedrifter, med 20 vannkraftverk som leverer strøm til over 90.000 store og små kunder. Som bygger av samfunnskritisk infrastruktur og produsent av 100 prosent ren og fornybar energi, er vi også en del av det globale grønne skiftet.

I 2017 produserte Glitre Energi 2566 GWh ren og fornybar energi fra våre vannkraftverk – skulle den samme kraften være produsert med kullkraft ville det gitt utslipp på 2,5 millioner tonn CO2.

Det tilsvarer det dobbelte av all utslipp fra innenriks luftfart.

 Ringvirkninger

I en rapport om ringvirkninger av virksomheten kommer det frem at Glitre Energi bidrar med store summer i skatter, avgifter og utbytte til samfunnet. 154 millioner av disse går rett tilbake til lokalområdet, noe som er nok til for eksempel 1.735 grunnskoleplasser i vår region.  Indirekte bidrar også våre leverandører og våre 226 ansatte til omfattende verdiskaping gjennom kjøpekraft og lokal aktivitet.

Visste du at?

  • I 2017 bidro Glitre Energi til samfunnet med over 490 millioner i utbytte og direkte skatter og avgifter. I tillegg kommer indirekte skater og avgifter på 650 millioner kroner – tilsammen over en milliard. En stor del av midlene gikk til offentlig velferd i vårt lokalområde.
  • Glitre Energi er en betydelig aktør i og for det lokale næringslivet i regionen med innkjøp for 173 millioner hos lokale leverandører, og innkjøp for 331 millioner kroner i landet forøvrig i 2017.
  • Glitre Energis 226 ansatte bidrar til lokal utvikling gjennom skatter og avgifter til kommunene, men også til lokalt næringsliv gjennom sitt private forbruk. I 2017 handlet ansatte lokale varer og tjenester for 56 millioner.
  • Siden 2009 har Glitre Energi delt ut over 13.500 refleksvester til 1.klassinger i kommunene rundt oss – det er omsorg som glitrer i mørket.
  • Vi har delt ut over 3.500 draktsett til lokale lag og foreninger de siste årene.
  • Glitre Energi støtter barne- og ungdomsidretten, gjennom så vel som Energistøtten og Lokalbidraget i tillegg til samarbeidsavtalene med de lokale flaggskipene Strømsgodset, Mjøndalen, DHK, Glassverket, Skrim Kongsberg og St. Hallvard Håndballklubb.
  • Over 300 klubber, lag og foreninger har mottatt støtte gjennom Lokalbidraget.