Digitaliseringssenteret er også utstyrt med komponenter innenfor elkraft. Her demonstreres nye teknologiske løsninger for drift av transformatorer. (Foto: Stein Arne Bakken)

En robot plukket opp saksen og leverte den til Askers ordfører Lene Conradi. Hun kunne så klippe snoren og markere åpningen av ABBs nye kundeopplevelsessenter i hovedkontoret på Billingstad tirsdag.

Det nye digitaliseringssenteret er utstyrt med det siste innen automatisering, elektroteknikk, kraftteknologi og digitalisering samt skreddersydde fasiliteter, verktøy og metoder for kreativ samhandling med kunder.

Under orienteringen om omvisningen ble det understreket at senteret skal være et verdiskapende tilbud til aktører innen energiforsyning, vann og avløp, industri, inkludert olje og gass, samt transport og infrastruktur.

Resultatet av en slik forbedringsprosess kan være nye løsninger, tjenester, endringer i arbeidsprosesser eller en kombinasjon av dette. Det kan innebære å ta i bruk nye muligheter som utvidet digitalisering byr på, for eksempel bruk av stordata i dataskyen, analyse av disse og beslutningsstøtte.

Lederen for sentret, Erik Nordgren, viste til at ABB har mer enn fire tiårs erfaring med digitalisering. Nå står selskapet klar for å bidra til at kundene kan hente enda større verdier ut av eksisterende sensorer, systemer og løsninger. De kan komme til senteret på Billingstad med sine ideer til løsninger og få testet disse ut sammen med ABBs eksperter.

Selv om senteret har digitalisering som et av kjerneområdene, er det også et funksjonelt demonstrasjonssenter med blant annet det siste innen trådløse smartsensorer, samhandlingsroboter, styringssystemer for industri og bygg, kontrollromsløsninger, integrasjon av fornybar energi og smarte nettstasjoner.