Statkraft har vedtatt å gå for byggetrinn 2 med Storlia kraftverk i Eidfjord kommune på Vestlandet.

Statkraft har besluttet at bygging av Storlia kraftverk i Eidfjord kommune kan fortsette i et byggetrinn 2. Storlia kraftverk skal utnytte 75 meter høydeforskjell mellom Bjoreio og Sysenvatnet. Kraftverket er planlagt med en installasjon på ca. 8,5 MW.

Kilde: Statkraft

Kraftverket skal ligge inne i fjellet med en adkomsttunnel fra Storlia, på nedsiden av Riksveg 7. Vannet vil bli ført fra et nytt inntak i Bjoreio med ny tilløpstunnel inn til kraftverket. Fra kraftverket blir det en utløpstunnel som ender opp i eksisterende overføringstunnel mellom Bjoreio og Sysenvatnet.

– Vi er glade for å skulle bygge trinn 2 av Storlia kraftverk. Utbyggingsprosjektet er et godt eksempel på hvordan vi kan få mer fornybar energi ved å utnytte vannet smartere i områder som allerede er bygd ut. Det nye kraftverket vil produsere om lag 35 GWh per år, som tilsvarer det årlige forbruket til rundt 1.800 husstander, sier prosjektdirektør Pål Otto Eide i Statkraft.

Byggetrinn 1 ble startet i 2015, og bestod hovedsakelig av etablering av infrastruktur, dvs. avkjøringer fra riksvei 7, samt bygging av en kabelgrøft fra Leiro. Byggetrinn 2 skal nå fullføre prosjektet, og arbeidet vil bestå av arbeid med tunneler, betong og montering av elektro-mekanisk utstyr. Anleggsstart vil bli fra slutten av mai 2018, idriftsettelse av kraftverket er planlagt sommeren 2020. Byggetrinn 2 har en investeringsramme på om lag 180 millioner kroner.

Statkraft har valgt AF Gruppen som hoved-entreprenør for byggingen, og har innstilt Rainpower som leverandør av Elektro-Mekanisk utstyr. Endelige kontrakter ventes å bli signert i løpet av mai.