Med en resultatforbedring etter skatt på 50 prosent sammenlignet med 2016 er vi stolte over hva vi fikk til i 2017, sier konsernsjef Ole Sunnset i Ringeriks-Kraft. (Foto: Tore Halvorsen)

Ringeriks-Kraft økte i 2017 resultatet med 50 % etter skatt sammenlignet med 2016 og kan se tilbake på ytterligere et år med solid vekst i konsernet.

Kilde: Ringeriks-Kraft

De siste årene har entreprenørvirksomheten til Ringeriks-Kraft vokst. SMARTservice Norge monterte smarte målere i 11 av landets fylker i 2017. Samtidig samlet de andre entreprenørselskapene, Ringeriks-Kraft Service, Lier Elentreprenør og Nettservice Hadeland, seg under et felles varemerke – Nettservice, en del av Ringeriks-Kraft. Nettservice har gjennom året styrket posisjonen sin som leverandør av nettjenester på Østlandet, hvor et viktig satsingsområde har vært produktet byggestrøm.

Kraftriket – det lokale strømselskapet i ny drakt

I 2017 fusjonerte Ringeriks-Kraft Strøm med omsetningsdelen av Valdres Energi, og sammen ble de Kraftriket – et nasjonalt strømselskap med fokus på lokal tilstedeværelse. Selskapet har kontorer i Hønefoss og på Fagernes.

Smarte målere sparer penger

Nettet i Ringerike og Hole hadde en leveringssikkerhet på 99,98 %. Investeringen i smarte målere, som var ferdig montert i 2014, har gitt effektiviseringsgevinster som hittil har bidratt til innsparinger på rundt 13 millioner kroner. Dette har blant annet gjort at nettleien kunne holdes uendret for tredje året på rad i 2017.

Fornøyd med resultatet

Resultat for 2017 ble 87 millioner kroner før skatt (54 millioner kroner etter skatt). Vi investerte for 67 millioner kroner. Styret er fornøyd med resultatet for konsernet, og mener det viser at Ringeriks-Kraft er robust og godt rigget til å møte framtiden.

Styret har foreslått et utbytte på 28 millioner kroner, som er 3 millioner mer enn de siste årene. Styret vurderer utbyttet som forenlig med selskapets behov for å bygge egenkapital og utvikle selskapets aktiva.