ENERGIX registrerer betydelig interesse for å bli nytt FME Samfunn. Syv konsortier har sendt inn skisser til første trinn i søknadsprosessen. (Illustrasjon: Gejrholm Design)

Syv ulike konsortier har sendt inn skisser til fristen som var første trinn i søknadsprosessen om å bli nytt Forskningssenter for samfunnsvitenskapelig energiforskning (FME Samfunn).

Kilde: ENERGIX

– Vi har fått inn en flere spennende skisser og alle de sentrale miljøene på området er med. I utlysningen la vi stor vekt på tverrfaglig tilnærming og ser at sentrene som skisseres har nettopp det, sier Tone Ibenholt som er koordinator for FME-ene i Forskningsrådet.

Prosessen videre

Skissene vil nå bli vurdert av administrasjonen i Forskningsrådet og det blir gitt tilbakemelding innen midten av mai. For å kunne sende inn en fullstendig FME-søknad ved fristen 10. oktober, må det være sendt inn en skisse innen fristen som var 21. mars.

Søknadsfrist 10. oktober

Den endelige søknadsfristen for FME-søknader er 10. oktober kl. 13:00. Utlysningen er lagt ut på Forskningsrådets nettside, men blir gjort aktiv først seks uker før søknadsfristen.

Utlysningen finner du her.

Oversikt over skissene:

Tittel

Vertsinstitusjon

Kontaktperson

Centre for Interdisciplinary Research on CCU Strategies (CIRCCUS)

Universitetet i Tromsø

Berit Kristoffersen

INCLUsive Decarbonization and Energy transitions (INCLUDE)

Universitetet i Oslo

Tanja Winther

Centre for Coastal Area Sustainable Transport (COAST)

Universitetet i Bergen

Håvard Haarstad

Norwegian Centre for Energy Transition Strategies (NTTRANS)

NTNU  

Asgeir Tomasgard

ENABLE – Enabling the green transition in Norway

NMBU

Steffen Kallbekken

Exploring Interfaces Between Central and Decentral Energy Initiatives: Behavioral, Commercial and Regulatory Perspectives  (INTERFACES)

Handelshøyskolen  BI

Atle Midttun

Transitions in Energy and Transport towards a low-emission society (TREAT)

Transportøkonomisk institutt

Lasse Fridstrøm