I går ble nettkunder i BKK, i en tidsperiode, bedt om å skru av forbruk på grunn av et sammenfall av problemer i infrastrukturen. (Illustrasjonsfoto: BKK)

Mandag formiddag sendte BKK Nett ut SMS til nærmere 15 000 nettkunder i deler av kommunene Austrheim, Lindås og Gulen og ba kundene om å skru av elektriske apparater, varmekabler og liknende som ikke var i bruk. Årsaken var at det var redusert kapasitet i strømnettet. Klokken 13.30 var lasten igjen på normalt nivå.

Kilde: BKK

– Statnett utfører reparasjonsarbeid på en av hovedlinjene som forsyner vårt område I tillegg var det i formiddag en feil ved Energiverk Mongstad som både ga redusert energiproduksjon og økt forbruk. Dette førte til at vi hadde redusert kapasitet i strømnettet. Ved redusert kapasitet øker faren for overlast, sier administrerende direktør i BKK Nett, Jens Skår.

Overlast innebærer at strømledningene belastes mer enn de er dimensjonert for, og konsekvensen er at det er større fare for feil. I tillegg fører overlast til at strømledninger kan sige mot bakken.

Klokken 13:30 var Energiverk Mongstad tilbake i drift, og strømnettet er nå normalt belastet igjen.