hilland
Konsernsjef Jannike Hilland i BKK. Foto: BKK

BKK oppnådde et konsernresultat for første kvartal 2018 på 885 millioner kroner. Det tilsvarer en økning på 500 millioner kroner fra første kvartal 2017.

Kilde: BKK

Økningen skyldes for en stor del en gevinst på 420 millioner kroner ved salg av aksjer i Fjordkraft i forbindelse med børsnoteringen av selskapet i mars. Høyere kraftpriser bidrar også til resultatforbedringen. 

– Vi er godt fornøyd med resultatet. Vår finansielle styrke er bedret og kraftprisutviklingen gir grunn til optimisme for verdiskapingen i konsernet fremover, sier konsernsjef Jannicke Hilland.

Økte inntekter fra energisalg
Resultat fra vannkraftproduksjonen er forbedret. Områdeprisen i første kvartal 2018 var 37,1 euro/MWh, sammenlignet med 30,8 euro/MWh i første kvartal 2017. Inntekter fra energisalg utgjør 817 millioner kroner mot 763 millioner kroner samme kvartal i 2017, til tross for at vannkraftproduksjonen i kvartalet var 6 prosent lavere enn samme kvartal i fjor.  Gradvis utfasing av nordisk kjernekraft og økte forventninger knyttet til karbonpris, gir forventninger om høyere kraftpriser på sikt.

Overdragelse av nettanleggene Mongstad-Kollsnes og Fana-Kollsnes til Statnett 1. januar 2018 og salget av aksjer i Fjordkraft har videre bidratt til å redusere BKKs gjeldsnivå.
Overføringsinntektene har økt som følge av at det er levert mer energi enn tilsvarende periode i fjor. Inntekter fra kraftoverføring utgjør 451 millioner kroner i første kvartal mot 405 millioner kroner samme kvartal i 2017.

BKK vil være en sentral aktør i utviklingen av framtidens energisystem, både gjennom egen utvikling og gjennom samarbeid med andre. Det pågår mange digitale initiativ og pilotprosjekter som forventes å effektivisere driften og øke verdiskapingen. Gjennom selskapet BKK Grønn InVest skal BKK fortsette å investere i oppstarts – og vekstvirksomheter som utvikler innovative løsninger innen fornybar energi.