Sammen bidro disse to, konsernsjef Tom Nysted (t.v.) i Agder Energi og høyt politikk- og energiprofilerte Eivind Reiten, til å gi årets Agder Energi-konferanse en kompetanseprofil som står igjen som et eksempel til etterfølgelse. (Foto: Tore Halvorsen)

Når du beveger deg i ukjent terreng gjelder det å være klar i hodet og ta de rette valgene. Denne ukes Agder Energi-konferanse i Kristiansand er et godt eksempel på hvor krevende det kan være.

I den omskiftelige verden som vi alle er en del av skyter utviklingen på alle samfunnsområder stadig større fart. Det er et velkjent ordtak at den som har begge bena på bakken står stille. Dette gjelder like mye for energibransjen som for andre sektorer i samfunnet.

Heldigvis er det slik at den landbaserte energiforsyningen her i landet er i god bevegelse mot fremtiden. Mindre kan det helle ikke være i en tid hvor fremoverlente aktører fra nær sagt alle nasjoner puster hverandre i nakken. I denne situasjonen skal det lite til for å bli hektet av lasset

I vår tid er det teknologi som er den viktigste driveren i utviklingen. Denne ukes Agder Energi-konferanse kan tas som en temperaturmåling hvor vi står sammenlignet med et hopetall av internasjonale konkurrenter. Det som kan slås fast er at om vi ikke er best på alt så er vi i hvert fall langt fremme på noen viktige kjerneområder. For å si det enkelt; vi henger godt med i det store bildet.

Likevel er det på sin plass å løfte en advarende pekefinger. Det er mange som søker å rokke ved våre posisjoner. Konkurrentene halser etter oss for å ta igjen oppnådde forsprang. Her det bare å stå på videre. Det er det enste som teller for å holde resultatorienterte konkurrenter på avstand.

Kompetanse er ferskvare. Det er et honnørord som mange av oss både titt og ofte slår i bordet med. På årets Agder Energi-konferanse ble dette slagkraftig bekreftet!