Jayabaya-kabelen ble produsert på Nexans Norway's fabrikk på Rognan. Installasjon av kabelen pågår og er forventet ferdigstilt i slutten av november 2018.(Foto: Nexans)

Nexans på Rognan har produsert og levert til sammen 915 kilometer forsterkerfrie, fiberoptiske sjøkabler til PT Mora Telematika Indonesia (Moratelindo). Kablene vil skape en digital bru mellom Jakarta og Surabaya.

Kilde: Nexans

Regjeringen i Indonesia har forpliktet seg til å sikre tilgang til telekommunikasjon og bredbånd for landets raskt voksende befolkning på 267 millioner mennesker.

Jayabaya høyhastighets sjøkabelsystem
I tråd med denne visjonen fortsetter Moratelindo å utvikle sitt landsomfattende fiberoptiske nettverk med utbyggingen av høyhastighets sjøkabelsystemet Jayabaya på øya Java, der Nexans bidrar med til sammen 915 kilometer fiberoptiske kabler.

Fiberoptisk forbindelse mellom Jakarta og Surabaya
Jayabaya-kabelen  vil gi fiberoptisk forbindelse mellom Jakarta, Indonesias hovedstad og største by, og Surabaya, hovedstaden i provinsen Øst-Java på Java. Forbindelsen vil bestå av tre undersjøiske deler: Jakarta til Cirebon, Cirebon til Semarang, Semarang til Surabaya.

Nexans 24-kjerners forsterkerfrie design
Den fiberoptiske kabelen er basert på Nexans 24-kjerners forsterkerfrie (URC-1) design. Nær kysten i områder med vanndybde under 20 meter har kabelen dobbel armering (DA) som ekstra beskyttelse mot skade fra skipsfart og fiskeri. I dybder mellom 20 og 200 meter vil det legges ut en fiberoptisk kabel med enkel armering (single-armored, SA). 

Utvider Indonesias informasjonsmotorvei
– I dagens stadig mer tilkoblede verden er pålitelige kommunikasjonsmidler og bredbåndtjenester helt avgjørende for den sosioøkonomiske utviklingen i ethvert land, sa Hans-Martin Norstrøm, salgssjef for Nexans Submarine Telecom and Special Cables (STSC). – Nexans er derfor svært glade for å jobbe med den fiberoptiske Jayabaya-forbindelsen som utvider Indonesias informasjonsmotorvei enda lenger og skaper en digital bro mellom lokalsamfunnene i det indonesiske øyriket.