Kontrakt på smarte målere: F.v. Bent Kvannli fra SMARTservice Norge, Thor-Erik Næss fra Aidon, og John-Arne Haugerud fra Midkraft Nett.

Midtkraft Nett AS, et nettselskap lokalisert i Buskerud, har valgt Aidon som leverandør av nye smarte målere. Kontrakten ble inngått i Vikersund 26. oktober og dekker alle kundene til Midtkraft, det vil si totalt 13 500 målepunkter.

Kilde: Aidon

Aidon vil levere en komplett AMS-løsning, inkludert Gateware sentralsystem, smarte energimålere, intelligent RF-mesh-basert kommunikasjons­løsning, samt målermontasje. Aidon vil sammen med SMARTservice Norge utføre booking og montasje av målerne i løpet av 2019.

– Vi er glade for å starte vårt AMS-prosjekt med partnere som har så sterk erfaring med å bygge løsninger for smartmålere. Vi ser frem til å implementere en sikker og avansert AMS-løsning som gjør at vi kan tilby førsteklasses service til våre kunder og gi oss muligheten til å effektivisere administrasjon og vedlikehold av nettet vårt, sier John-Arne Haugerud, administrerende direktør i Midtkraft Nett AS.

– Vi ønsker Midtkraft Nett velkommen til å bli med i vår kundegruppe, som omfatter mer enn hundre nettselskap i Norden. AMS masseutrulling i Norge har de siste 2,5 årene, med Aidons levering av 1,6 millioner målere, gitt oss enestående erfaring med å styre prosjekter av ulike størrelser. Vi gleder oss til å utnytte denne erfaringen til fordel for Midtkraft, samt andre nye kunder også utenfor Norge, sier Thor-Erik Næss, administrerende direktør i Aidon Norge.