Ved nyttårsskiftet overtar Karoline Nystrøm som administrerende direktør i Schneider Electric Norge. (Foto: Schneider Electric)

Ved årsskiftet tiltrer Karoline Nystrøm stillingen som ny administrerende direktør i Schneider Electric Norge.

Kilde: Schneider Electric Norge

Nystrøm har vært ansatt i Schneider Electric siden mars 2018, og har til nå vært salgsdirektør i selskapet. Tidligere har Karoline Nystrøm lang ledererfaring både nasjonalt og internasjonalt, og har jobbet i selskaper som Accenture, Telenor og Experis.

– Jeg er veldig glad for at Karoline Nystrøm nå tar steget inn i rollen som Norgessjef, og er sikker på at hun vil videreføre suksessen vi opplever i Norge, sier Niels Svenningsen, Zone President i Schneider Electric Nord-Europa. – Schneider Electric har en aktiv lederrolle innen utvikling av grønne løsninger på viktige områder i samfunnet: Det handler om innovative og bærekraftige løsninger for hjem, bygg, transport og datasentre. Karoline bringer med seg bred erfaring og kompetanse innen ledelse av teknologibedrifter, noe som blir viktig både for virksomheten og partnerne våre i fremtiden.

Bærekraft og grønt lederskap

– Jeg ser frem til å ta fatt på den spennende jobben det er å lede et fremoverlent teknologiselskap som Schneider Electric, sier Karoline Nystrøm.

– Jeg ser på Schneider Electric som et attraktivt selskap med høyt kompetente medarbeidere, men som også har et potensial til å utvikle seg videre. Vi kommer i tiden fremover både til å styrke vår posisjon der vi allerede er ledende, men planlegger også å vokse i nye markeder. Her tror jeg grønt lederskap vil bli stadig viktigere, og å vise løsninger på verdens viktigste problem, nemlig klimaet, gjennom grønn teknologi.

Schneider Electric er et selskap som satser tungt på investeringer i FoU – globalt bruker selskapet 5% av omsetningen på FoU, noe som utgjør ca 10 mrd NOK. Dette gjør selskapet godt rustet til å komme med nye og innovative løsninger.

– Norge ligger i front på mange områder; deriblant innen EV og klimavennlige bygg. Derfor er ikke den norske delen av Schneider Electric bare et lite land i et stort konsern, men en innovasjons-hub som utfordrer både politiske standpunkt og næringslivets syn på klimaproblematikken, sier Nystrøm, og legger til:

– Jeg gleder meg til å jobbe for at Schneider Electrics grønne teknologi får økt oppmerksomhet og betydning for hvordan samfunns- og næringslivet handler når vi sammen skal skape en bærekraftig fremtid. Potensialet til Schneider Electric i Norge er stort, da interessen for bærekraftige og innovative løsninger er stor her hjemme.

Karoline Nystrøm etterfølger Dagfinn Ringås, som går over i nye utfordringer utenfor Schneider Electric.