Sandvika Storsenter i Bærum har fått 24 nye ladepunkter. Infratek har stått for design og montasje.

Med 24 ladepunkter er dette den desidert største ladestasjonen Infratek har bygget for kunden Grønn Kontakt.

Kilde: Infratek

– Dette har vært et stort prosjekt for oss, med både utfordrende tekniske installasjoner i tillegg har vi blitt utfordret til å bruke løsninger som ikke vanligvis brukes i det norske markedet. Vi har vært med helt fra designfasen, og utviklet flere unike løsninger for denne ladestasjonen, sier prosjektleder i Infratek Hugo Cardoso.

3D-tegninger er et av de kreative verktøyene som har blitt tatt i bruk. 3D-tegninger gir mulighet til å spesifisere de prefabrikkerte fundamentene, og til å se utforming og layout på stasjonene. Også såkalte 2D Cad-tegninger har Infratek brukt for å se innvirkningen ladestasjonene har på bygningen.

Fornøyd kunde

Ladestasjonen er så langt den største ladestasjonen i Grønn Kontakts landsdekkende ladenettverk.

– Vi er svært tilfredse med å etablere vår hittil største ladestasjon sammen med vår partner Olav Thon Gruppen. Sandvika Storsenter har en viktig posisjon som møteplass for mange mennesker i ulike ærender. Det ligger godt plassert i et område med både mye mennesker og elbiler, sier Daniel Johansson, utbyggingsjef i Grønn Kontakt. Prosjektet har vært omfattende, og vi er glad for å ha samarbeidet tett med Infratek for å tilrettelegge for elbilister, avslutter han.