Akkompagnert av nyttårsraketter som går til himmels forbereder vi som står bak fagbladet Energiteknikk og nettstedet energiteknikk.net oss på friske satsinger i 2019. (Illustrasjonsfoto: Pixabay)

Vår fremste utfordring i 2019; hvordan sette denne nettavisen på sporet av en økonomisk bærbar utvikling? I flere år har vi forsøkt å finne svaret uten at vi har klart å knekke koden. Trøsten får være at det er mange som sliter med det samme.

I en turbulent medieverden spriker utviklingen i mange retninger. Vår måte har vært å samle store og små nyheter fra det landbaserte energiområdet under logoen energiteknikk.net. Gjennom løpende og daglige oppdateringer har vi søkt å holde et relevant aktualitetsnivå, krydret med et begrenset utvalg egenproduserte saker. Vår ressurssituasjon er ikke slik at vi kan pøse på med daglige «kioskveltere».

På tross av dette er vi hele tiden tett på mangfoldet av hendelser i en bransje med historisk høyt aktivitetsnivå. Men dette er åpenbart ikke tilstrekkelig for å sikre økonomisk styrefart.  Selv om forståsegpåere rister på hodet av at vi fortsatt klamrer oss fast til papir med fagbladet Energiteknikk er det der majoriteten av våre inntekter kommer fra.

I 2019 vil vi gjøre nye forsøk på å vitalisere satsingen på nett. Vår viktigste innsatsfaktor i så måte er nytilsatt redaktør Øyvind Lie, som tidlig på nyåret tar fatt på krevende oppgaver knyttet til både blad og nettavis. Inn i fellesskapet har han med seg journalistiske og faglige kvaliteter som vil bidra til å styrke vår posisjon som en uavhengig og meningsbærende nyhetskanal i energibransjen.

For oss som står bak utgiveransvaret for fagbladet Energiteknikk og nettavisen energiteknikk.net er det et kollektivt ansvar å få til et løft. Den oppgaven går vi til med entusiasme, i solid tro på at 2019 blir et år med mye å glede seg over. Dette er vårt budskap på veien inn i et godt nytt år for våre lesere.