I perioden 2020 – 2026 skal TrønderEnergi levere 3,7 TWh til Elkem Thamshavn. (Foto: Wikipeda)

Trønder Energi har inngått langsiktige kraftavtale med Elkem. Skal levere 525 GWh i året til Elkem Thamshavn i Orkanger i perioden 2020 – 2026.

Kilde: TrønderEnergi

Elkem foredler årlig om lag 3,7 TWh kraft i Norge til produksjon av blant annet silisium, ferrosilisium og støperilegeringer.

I Trøndelag har Elkem virksomhet på Orkanger der Elkem Thamshavn produserer metallurgisk silisium og mikrosilika. Dette er kraftforedlende industri, som krever mye energi.

Metallurgisk silisium brukes i produkter innen elektronikk, solceller, i biler og bygninger. Mikrosilika brukes blant annet som en viktig råvare i bygg og konstruksjonsindustrien.

– Midt-Norge er et underskuddsområde på fornybar energi. Med ny vindkraftproduksjon i regionen reduserer vi dette underskuddet, og det gjør kraftprodusentene bedre rustet til å tilby industrien energi til konkurransedyktige priser i årene fremover, sier Bengt Eidem, kommunikasjonsdirektør i TrønderEnergi.

Elkem har i dag offentliggjort at de har inngått to langsiktige kraftavtaler med henholdsvis TrønderEnergi og Vattenfall.

Avtalene omfatter leveranse av til sammen om lag 525 GWh per år i perioden 2020-2026, noe som utgjør totalt 3,7 TWh for hele avtaleperioden. Avtalen med TrønderEnergi representerer cirka halvparten av dette.

– Vi er godt fornøyd med de langsiktige avtalene vi har signert. Begge avtaler sikrer oss konkurransedyktige priser og forutsigbarhet. Elkem jobber kontinuerlig med å redusere vårt miljø- og klimaavtrykk, og vi er derfor godt tilfreds med å ha inngått avtaler med ledende kraftselskaper innen fornybar energi, sier Morten Viga, konserndirektør finans i Elkem ASA.