Fullsatt sal på Let’s Connect. (Foto: Schneider Electric)

Denne uken gikk konferansen Let’s Connect av stabelen med nesten 500 deltakere fra elektro-, IT- og byggebransjen.

Kilde: Schneider Electric

Schneider Electric samlet bransjen på Scandic Fornebu for å diskutere hvordan konkrete løsninger, digitalisering og teknologi bidrar til å løse «verdens største problem». Grønn teknologi og smarte energiløsninger er selve løsningen på klimautfordringene, og for Schneider Electrics nye Norgessjef er det ingen motsetning mellom å være miljøvennlig og å tjene penger. Det handler om klimakroner. 

– Energiforbruket vil øke med omlag 50 prosent innen 2030. Samtidig må vi halvere CO2-utslippene. Det krever at vi blir 3 ganger så energieffektive. Den gode nyheten er at det nå er lønnsomt å være bærekraftig og er du smart så tjener du penger på grønn teknologi som redder verden. Her er det mange som kan tjene gode penger på grønn teknologi. Vi kaller det klimakroner.

Dette var det viktigste budskapet fra Karoline Nystrøm, adm. dir. i Schneider Electric, da hun denne uken åpnet Let’s Connect 2019. For mange var dette også første anledning til å stifte bekjentskap med Nystrøm ettersom hun tok over som Norgessjef i Schneider Electric ved nyttår, etter å ha vært i selskapet også gjennom store deler av 2018.

– For å henge med fremover er norske ledere nødt til å utøve grønt lederskap. Det handler om å se verdien av å investere i bærekraftige løsninger og grønn teknologi. På dette området tror jeg det vil skje mye i løpet av kort tid ettersom det kommersielle potensialet nå er i ferd med å bli anerkjent av flere. La oss tjene penger på de smarte grønne løsningene, sier Nystrøm.

Politisk fokus
Også toppolitikere deltok på Let’s Connect, og Lan Marie Nguyen Berg fra Miljøpartiet De Grønne kunne fortelle om noen av planene for Oslo som Europeisk Miljøhovedstad i 2019. I tillegg skal Oslo innen 2030 bli den første storbyen i verden som blir en nullutslippsby – et tema som engasjerte publikum.

– Sett deg mål som betyr noe, gjør alt utslippsfritt og frem kollektivtilbudet. For å nå målene bruk styringssystemer, var Nguyen Berg sitt budskap.

Nils Røkke er bærekraftdirektør i SINTEF og leder samtidig EERA, en organisasjon som samler 50 000 europeiske forskere som jobber for å finne løsninger for å nå klimamålene. Han var tilstede for å blant annet tegne et bilde av energikildenes rolle i arbeidet med bærekraft.

– Prisen på fornybar energi har falt mye. Det gir håp for å kunne oppfylle Paris-avtalen, fortalte Røkke.

Silvija Seres, Øystein Halvorsen (TRY), Anett Andreassen (Digibygg) og Astrid Simonsen Joos (Signyfi) sto også på scenekanten foran en full konferansesal, og bidro med forskjellige vinklinger og budskap på grønn digitalisering og teknologi.

– Vi ser i økende grad at Let’s Connect oppleves som en av de viktigste møtearenaene for bransjen, spesielt innen bærekraft og miljø. Samtidig vet vi at virksomheter i dag ikke har mulighet for å være idealister for idealismen sin skyld, og derfor er konkrete løsninger og teknologi som også kan være lønnsom for sluttkunden og leverandørene vesentlig. Dette får vi vist frem på en god måte under Let’s Connect – både gjennom det som skjer på scenen og på standene på Innovation Hub, som har blitt godt besøk underveis i konferansen, avslutter Karoline Nystrøm.

Se video fra årets Let’s Connect her, og les mer om arrangementet her.