I april tiltrer Kjetil Lund som ny NVE-sjef. Til alle som spør hvem han er, her er noe av svaret. (Foto: Tore Halvorsen)

Lurer du på hvem den nye NVE-sjefen er? Her har du noe av svaret. Kjetil Lund gløtter på døren til seg selv.

Den 49-år gamle samfunnsøkonomen, med slektsmessig forankring på Jæren, gleder seg til å ta fatt i NVE-huset på Majorstuen i Oslo. Inntil så skjer er han byråd for Næring og eierskap i hovedstaden. Med seg har han blant annet solid erfaring fra politikk og forvaltning, mest det siste. I Statkraft har han vært i fremskutt posisjon som leder for samfunnskontakt og klimapolitikk.

Selv om Kjetil Lund i sitt hjerte er sosialdemokrat, er han mest av alt opptatt av bærekraftig samfunnsutvikling. Både som byråkrat og politiker har han gjort tjeneste for vekslende politiske regimer. Han har vært statssekretær i Finansdepartementet og tett på som rådgiver for Jens Stoltenberg i Klimaspørsmål, både nasjonalt og internasjonalt.

Siden nyheten om denne ansettelsen kom for noen måneder siden er det mange som har lurt på hvem Kjetil Lund egentlig er. Hvilke forutsetninger har han for å bekle den viktige posisjonen i alt som har med strøm, flom og skred her i landet å gjøre?

Ikke bare er han solid utdannet og har bred erfaring. Han karakteriserer seg selv som lite selvopptatt, analytisk og faglig saklig orientert. – Et fint menneske, sier nærstående som kjenner han godt.. Andre i den samme kretsen nikker bekreftende: – Dette må være rett person på rett plass.

I kommende utgave av fagbladet Energiteknikk (nr.1-19), som vil være under distribusjon i slutten av neste uke, blir det gitt en bred presentasjon av den nye NVE-sjefen.