VEO Expert Services har inngått syvårig avtale med Norsk Vind Energi om vedlikehold av transformatorstasjonen i Egersund vinpark.

VEOs Expert Services har underskrevet en 7-årig vedlikeholdsavtale for elektro- og automasjonsutstyret på transformatorstasjonen i Egersund vindpark (112 MW) i Sør-Norge.

Kilde: VEO Expert Services

Den skreddersydde avtalen dekker både kritiske og ikke-kritiske vedlikeholdstjenester, blant annet forebyggende vedlikehold og periodisk testing av alt elektro- og automasjonsutstyr. Med denne avtalen har VEO nå offisielt utvidet sin Expert Services-virksomhet til det norske markedet.

  Når det gjelder vedlikehold av Egersund vindpark, har VEO en fordel i forhold til sine konkurrenter – kjennskapen til hele rekken med elektro- og automasjonsprodukter og løsningene. Faktisk ble transformatorstasjonen som knytter turbinene til strømnettet levert av VEO i fjor. Ifølge Ala-Honkola gjør transformatorstasjonsleveransen det nå enklere for VEO å sikre tilgang til kompetanse og gjør hele vedlikeholdsavtalen til et problemfritt valg for kunden.

«Å sikre den tekniske integriteten til kritisk utstyr i vindparkene vi drifter er ytterst viktig. Avtalen med VEO forsikrer oss at den tekniske tilgjengeligheten vil være høy og at potensielle feil kan korrigeres på en rask og effektiv måte», sier driftssjef John Amund Lund fra Norsk Vind Energi AS.

Ifølge Ala-Honkola virker etterspørselen etter VEOs Expert Services i Norge å være lovende. I løpet av de seneste årene har VEO levert transformatorstasjoner til flere aktører i den norske vindkraftsektoren med gode resultater.

 VEO er en internasjonal energiekspert som leverer elektrifiserings- og automatiseringsløsninger for produksjon, overføring, distribusjon og utnyttelse av energi. VEOs hovedkontor og fabrikk ligger i Vaasa i Finland, og selskapet har med sine datterselskaper 450 ansatte i Finland, Sverige, Norge og Storbritannia. VEO Groups omsetning i 2017 utgjorde 88 millioner euro, hvorav eksportandelen er 70 prosent.