Med blant andre Infratek i Norge i sitt eierskap etablerer Omexom nordisk hovedkontor i Oslo. (Illustrasjonsfoto: Infratek)

En av verdens største aktører i energibransjen etablerer hovedkontor for Norden i Oslo når Infratek i Norge, Sverige og Finland i går offisielt ble Omexom - et globalt nettverk med 400 avdelinger i over 30 land.

Kilde: Omexom

– Norden er et viktig marked for oss. Regionen er i forkant når det gjelder digitalisering i samfunnet og fornybare energikilder. Det at Omexom nå etablerer seg i Norden vil bidra til å styrke vår posisjon som en av de fremste aktørene på det europeiske energitjenestemarkedet, sier Julio de Almeida, Deputy Managing Director i VINCI Energies Europe.

VINCI Energies, VINCI sitt datterselskap spesialisert innen energi og informasjons- og kommunikasjonsteknologi, kjøpte både Infratek Group og Eitech for omtrent et år siden. Med disse oppkjøpene fortsatte VINCI Energies å utvide og styrke sin virksomhet i Nord-Europa.

– At Infratek og Eitech Engineering nå er den del av Omexom er et naturlig neste steg. Nå kommer rundt 1500 dedikerte medarbeidere til å arbeide innenfor Omexoms forretningsområder produksjon, transmisjon, transformatorstasjoner, distribusjon og lokal infrastruktur. I Sverige vil Omexom også være aktiv i jernbanesektoren, og i Norge er Reservekraft et ekstra forretningsområde, sier Julio de Almeida.

Omexom er et globalt varemerkenavn med virksomhet i 32 land, og med en omsetning på over 3,2 milliarder euro (2017). Det er en nettverksdrevet aktør der tilgang til kompetanse og referanseprosjekter deles på tvers av avdelinger, land og verdensdeler.

– Omexom vil, sammen med Infrateks og Eitech Engeneerings kompetanse, historikk, kunnskapsrike og dedikerte medarbeidere, være en attraktiv partner for kunder på alle nivåer i Norden. Som et sterkt internasjonalt nettverk, tilbyr Omexom store muligheter for ansattes karrierer og kunnskapsutvikling, sier Julio de Almeida.