BKK er i flytteprosess fra industriområdet Kokstad til «Skipet» i Solheimsviken nærmere Bergen sentrum. (Foto: GC Rieber Eiendom)

I årsskiftet 2020/2021 flytter hovedkontoret til BKK fra Kokstad til «Skipet».

Kilde: BKK

– Det er gledelig at vi nå har fått på plass en avtale om innflytting i “Skipet”. De nye lokalene vil gjøre det enklere å samhandle internt i BKK-konsernet og med våre eksterne samarbeidspartnere. Samtidig er bygget lett å komme til fra distriktene våre, det er meget miljøvennlig og sikrer kostnadseffektiv drift. Dette gir oss mange fordeler, sier konsernsjef Jannicke Hilland.

Grønn visjon
Flere steder rundt Bergen sentrum har vært vurdert som alternativ lokasjon til Kokstad.

– Det er spesielt fleksibilitet i bygget, strategisk beliggenhet og den grønne visjonen som har gjort at vi har landet på «Skipet», sier Hilland.

BKK vil styrke miljøet

GC Rieber Eiendom er glade for at BKK har valgt Solheimsviken og at de flytter inn i Bergens første og største næringsbygg oppført i bærekraftig massivtre.

– Solheimsviken har et tungt miljø inne teknologi og finans allerede. BKK vil styrke dette ytterligere. I tillegg er innovasjonsdistriktet rundt Marineholmen og Solheimsviken et av de fremste økosystemer for innovasjon i landet. Vi tror at BKK sitt fokus på innovasjon og bærekraft vil bli en ny kraft inn i innovasjonsdistriktet, forklarer administrerende direktør i GC Rieber Eiendom, Tor Instanes.

Det arbeider i dag rundt 8000 mennesker i Solheimsviken og Marineholmen. Bybane og busstopp er lett tilgjengelig, og det er godt tilrettelagt for bruk av grønne fremkomstmidler.

– Her vil BKK få nærhet til klyngemiljø, synlighet i bybildet og en bærekraftig profil som vil være viktig for å levere på målene som vi har satt oss, sier Hilland.

BKK har satt i gang arbeidet med å selge byggene på Kokstad. Flytting er ikke mulig før «Skipet» er ferdig bygd.

– Vi vil leie tilbake bygningsmassen i omtrent 2,5 år før vi er på plass i «Skipet». Deler av vår virksomhet, entreprenørselskapet BKK Enotek, tar sikte på å bli værende på Kokstad og leie tilbake både kontor- og lagerlokaler i et lengre tidsperspektiv. I tillegg forventes deler av bygningsmassen etterhvert ha eksterne leietakere med noe lengre kontrakter, forklarer Hilland.