Toppsjefen i Omexom, Guillaume Garric, gjestet de nye lokalene til Omexom Norge på Helsfyr i Oslo, som også er hovedkontor for Norden. (Foto: Stein Arne Bakken)

Infratek i Norge, Sverige og Finland er blitt en del av Omexom, en av verdens største aktører i energibransjen. Ifølge toppsjefen, Guillaume Garric, vil Omexom Norge kunne påta seg oppdrag med linjebygging også i sentralnett her i landet.

Omexom er VINCI Energies varemerke og nettverk knyttet til energioverføring i hele verdikjenden. VINCI Energies kjøpte de nordiske Infratek-selskapene i fjor for å utvide sin entreprenørvirksomhet i Nord-Europa. 

–Omexom er en ledende internasjonal aktør når det gjelder å bygge store overføringslinjer. Dersom den lokale ledelsen i Norge mener det vil være riktig å påta seg slike store oppdrag for Statnett, vil vi gi dem all den støtte de måtte trenge, finansielt og kompetansemessig, sier Garric i en samtale med Energiteknikk.

Toppsjefen i Oxemom var i Oslo onsdag for å markere overtagelsen av Infratek, navneskiftet og at selskapet har flyttet inn i nye lokaler på Helsfyr. Det skjedde gjennom arrangementet ”Power & People”  for samarbeidspartnere, leverandører og kunder. Her innledet Garric om viktigheten av infrastruktur i smarte, grønne byer og mulighetene rundt lagring av energi.

–Norge et viktig marked

Etterpå fikk Energiteknikk et intervju. –Vi bestemte oss for å kjøpe Infratek fordi vi ser på Norge – og Norden – som et svært viktig marked. Dere har solide tradisisjoner som vannkraftnasjon, og mye spennende på gang innen fornybar energi og elektrifisering, ikke minst på transportsiden.

–Vi ønsker å dra nytte av den sterke norske kompetansen på disse områdene, ikke minst nør det gjelder installasjon av hurtigladestasjoner for elbiler, sier Garric. Han legger til at medarbeidere fra Norge har deltatt i flere av konsernets workshop i Europa som Omexom arrangerer med sikte på overføring av ekspertise mellom landene. 

Imponert over elbilsatsingen

Garric har latt seg imponere over den norske elbilsatsingen. Han peker på at Omexom har en ledende posisjon når det gjelder installasjon og vedlikehold  av hurtigladestasjoner i Europa. Et annet satsingsområde er smarte byer, selskapet har flere slike prosjekter i europeiske byer. –Vi ønsker også å vise Oslo hvilke Smart City-løsninger vi kan tilby, sier han.

Omexom-sjefen trekker frem kompetanseoverføring som konsernets store styrke. – Når en kunde kommer til oss med et problem, kan vi utnytte erfaringer fra prosjekter over hele verden og kompetansen til medarbeidere i 400 selskaper i 32 land. Vi er en lokal partner med global ekspertise, fremhever Oxemon-sjefen.