FIKK ET TRE I GAVE FRA AKERSHUS ENERGI I LILLESTRØM: Elevene Danny Lee, Nicolai Nilsen, Aina Henriksen, Saad Khalil og Emilie Bodi ved Skedsmo Videregående skole prøvesitter benkene på solcelle-treet. Foreløpig er det litt småkaldt ute, men de regner med at treet raskt blir et møtested når solen titter frem. (Foto: Anne Merete Rodem)

Nå kan elevene ved Skedsmo videregående skole på Lillestrøm lade mobiltelefonene sine ved hjelp av lokal solcelle-teknologi.

Av: Anne Merete Rodem – LillestrømLivet 

– Vi er kjempeglade for å få en så flott gave, sier rektor ved Skedsmo videregående skole, Wenche Rudshaug Kavli begeistret.

– Det ligger så mye tankevirksomhet, arbeid og teknolog i dette treet, så det skal vi ta godt vare på. Det blir garantert godt mottatt av elevene og vi kommer naturligvis til å benytte det i undervisningen. Her kan vi lære mye om både flott snekkerhåndverk, elektro og ulike typer solcellepanel. Helt strålende! sier rektoren fornøyd. 

Solcellepanelene produserer strøm som lagres i batterier, slik at man kan utnytte solen hele dagen. Det var Akershus Energi som fikk bygget treet med solcellepanel i fjor, da de var jubileumssponsor av Byfesten i Lillestrøm. Nå har fra Byfesten-arrangøren Lillestrøm Kultursenter gitt treet videre til Skedsmo videregående skole, slik at flest mulig kan få glede av det.  

Utviklet og bygget i Lillestrøm 
Daglig leder for varmevirksomheten i Akershus Energi, Frank Sagvik, forteller at mange lokale Lillestrøm-selskap har bidratt i arbeidet med treet. 

– Kapsel Design har tegnet en stilig løsning, Hoff Snekkerverksted tok utfordringen med å bygge det. Otovo AS, der Akershus Energi er medeier, leverer solpanelene og Smart Elektro står for den elektriske installasjonen. Dette har vært et supert samarbeid, sier Sagvik, som forteller at de ønsker å være en aktiv deltager i den videre utviklingen av Lillestrøm som en grønn by. 
– Vi fokuserer på fremtidsrettede og fornybare energiløsninger og håper at vårt engasjement kommer alle til gode. Vi håper at både elever og lærer får mye glede av dette unike kunnskapstreet i mange år fremover.