Nå kan du inngå veddemål om utviklingen i strømprisen. (Illustrasjon: ComeOn!)

Skyhøye strømpriser har vært vinterens "snakkis" i Norge. Nå tilbyr bookmakerne odds på om prisen fortsatt vil holde seg rekordhøy. - Nå kan du faktisk tjene penger på dyr strøm, sier analytiker Fredrik Fodnes i ComeOn!.

Kilde: ComeOn!

I januar nådde strømprisen sin topp i Sør-Norge med en gjennomsnittlig pris på 76 øre/kWh (eksklusiv nettleie og elavgift). 

–– Strømprisene har vært den store «snakkisen» i vinter, og har i ukesvis påvirket nyhetsbildet. Vi vet at strøm påvirker økonomien til svært mange, og er et tema som engasjerer voldsomt. Hos ComeOn! har vi tradisjon for å lage veddemål på saker som engasjerer mannen i gata. Derfor tilbyr vi nå spill på strømprisen i Norge, forteller analytiker Fredrik Fodnes i ComeOn!. 

Oddsmarkedet fungerer som en temperaturmåler på grasrota, og gir tradisjonelt sett en god indikasjon på hva som blir utfallet av større nasjonale begivenheter.

Akkurat nå er det mulig å spille på om spotprisen på strøm havner over eller under 41.5 øre/kWh på kraftbørsen NordPool innen 1.mars. 

–– Strømprisen er tradisjonelt sett vanskelig å spå. Det er mange faktorer som spiller inn, der spesielt vær og vind påvirker prisene både nasjonalt og internasjonalt. Den høye strømprisen i vinter, skyldes primært at  norsk kraftproduksjon består av 96 prosent vannkraft. Tørkesommeren i fjor gjorde at vannmagasinene ikke var like fulle som normalt, og at vi måtte kjøpe inn dyrere fossil kraftproduksjon fra Europa for å dekke behovet vårt. Strømprisen har falt kraftig siden januar, men vi forventer fortsatt at den vil holde seg relativt høy mot påske, sier analytiker Fodnes.

Hos ComeOn! får du 1.95 i vinnerodds hvis strømprisen ligger over 41.5 øre/kWh nasjonalt før 1.mars, mens du får 1.74 i odds hvis den kryper under, forklarer analytiker Fodnes.

Vil den gjennomsnittlige strømprisen i Norge passere 41.5 øre/kWh?

Over: 1.95
Under: 1.74