På BKKs første innovasjonscamp var det venteliste for å være med. (Illustrasjonsfoto: Powel/iStock)

Endelig er BKK Challenge i gang i Bergen. På bare 24 timer skal 80 kreative hoder jobbe sammen for å finne nye energiløsninger for en bærekraftig fremtid.

Kilde: BKK

– Vi er stolte av at vår første innovasjonscamp ikke bare er fulltegnet, men vi har hatt venteliste med folk som har hatt lyst til å delta. Det er stas, sier prosjektleder ved Innovasjon og utvikling, Camilla Moster.

Arrangementet holdes i VIS (tidligere BTO) sine lokaler, som ligger i samme bygg som Vil Vite senteret på Møhlenpris i Bergen. Her samles deltakerne i tverrfaglige grupper på tvers av selskaper og bakgrunn. De skal jobbe i dybden med en konkret idé innenfor temaene elektrifisering, smart databruk og områdeløsninger.

– Vi skal bruke ulike metoder for å komme oss fra idé til konkret prototype på under 24 timer! I tillegg har vi har satt sammen et fantastisk team av mentorer fra BKK, VIS innovasjon og Connect Vest. Mentorene har unik kompetanse innen fornybar energi, bærekraft, Design Thinking og gründerskap for å nevne noe, så grunnlaget skal virkelig være tilstede for å klare å skape reell innovasjon på kort tid, sier Moster.

Brenner for fornybar energi og teknologi
Astrid Nybø, Luisa Zuluaga, Tina Hua og Chriss Salbu har alle meldt seg på BKK Challenge fordi de brenner for fornybar energi og teknologi.

 – Jeg er veldig interessert i fornybar energi og syns det er spennende å være på en arena hvor vi får innblikk i hvordan energisektoren tenker. Samtidig får jeg en mulighet til å treffe folk fra andre miljøer som er interessert i det samme som jeg er, sier Nybø.

 – Vi meldte oss på fordi det så både gøy og interessant ut. Nå som vi har satt sammen gruppen vår, skal vi jobbe videre med å se på hvordan BKK kan bruke batterier til å lagre strøm. Dette tror vi kan være med på å ta ned presset på å utvide kapasiteten i strømnettet, sier Hua og Salbu.

 Lov å tenke utenfor boksen
– Jeg har sommerfugler i magen, og gleder meg veldig å se hva alle disse smarte hodene skal få til sammen de neste 24 timene. Her skal det være lov å utfordre oss selv med å tenke utenfor rammene for hvordan vi vanligvis tenker. Det er ikke sikkert vi klarer å redde verden på ett døgn, men ved å gjøre dette blir vi definitivt en bidragsyter til riktig retning. Vi løser ikke klimaproblemene ved å gjøre ingenting, sier leder for Innovasjon og utvikling, Ingrid Velken.