havvind

Det er gode plasser for 12.400 MW havvind i Danmark.

Det viser en kartlegging Danmarks energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt presenterer fredag.

Turbinene ville kunne produsere mer strøm enn Danmark i dag forbruker, skriver Energistyrelsen i en pressemelding.

– Danmark er allerede en stor havvindnasjon, og kartleggingen viser at vi har potensial for mye mer. Vi har så gode forhold for havvind at vi kan bidra betydelig til å dekke behovet for grønn strøm, ikke bare i Danmark, men også i mange andre land, sier Lilleholt i pressemeldingen.

I danske farvann er det allerede bygget flere havvindparker og fire nye er på vei. I tillegg planlegges det tre kjempevindmølleparker på 800 MW her.

– Nordsjøen skal utvikles til et globalt ledende område for havvind, hvor vi ikke gir støtte til møllene. Med den nye planen er vi klar til raskt å anvise nye plasseringer når utviklingen innenfor havvind for alvor tar fart, sier Lilleholt.