toini løvseth
Toini Løvseth. Foto: Fornybar Norge

Toini Løvseth går fra Alcoa til stillingen som direktør for marked, elektrifisering og kunder i Energi Norge.

– Vi er stolte og glade over å ha fått Toini Løvseth med på laget i Energi Norge. Hennes dype innsikt i energispørsmål, lange erfaring fra kraftintensiv industri og egenskaper som brobygger mellom ulike aktører vil bli helt sentralt i reposisjoneringen av fornybarnæringen, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge i en pressemelding.

Løvseth kommer fra stillingen som nordisk energidirektør i aluminiumsselskapet Alcoa. Hun har tidligere vært daglig leder i Samarbeidende Kraftfylke, interesseforeningen for eier- og vertskapsfylkene for norske kraftverk. Før det var hun leder for energi og myndighetskontakt i industribedriften Finnfjord.

Løvseth er utdannet statsviter og kommer fra Stokmarknes i Nordland.

– Jeg er en energipolitisk «nerd» med stort klimaengasjement. Men jeg brenner også for verdiskaping og gleder meg til å jobbe for at de fantastiske norske fornybarressursene kan videreutvikles for å skape nye industriarbeidsplasser og vekst i fornybarnæringen. Jeg skal gjøre mitt for å bidra til Energi Norges visjon om det fullelektriske samfunnet, sier Toini Løvseth.

Hun tiltrer stillingen 1. august.