Folk over store deler av landet marsjerte mot vindkraft søndag. Foto: DNT Telemark

22 steder i landet deltok rundt 4400 mennesker på støttemarsjer mot vindkraft i regi av Den Norske Turistforening (DNT) søndag.

Det opplyser DNT i en pressemelding pressemelding.

– Det sender en klar beskjed til politikerne våre. Vi kan ikke ofre naturområder som betyr så mye for oss som land og folk når de viktigste bidragene til det grønne skiftet ligger andre steder. Politikerne må velge effektive klimatiltak som ødelegger minst mulig natur, sier styreleder i DNT, Per Hanasand.  

I Hordaland var det ifølge DNT fem ulike støttemarsjer som samlet til sammen 1100 mennesker. De største arrangementene var i Masfjorden, Bergen og Kvinnherad.

På Vindfjellet var ifølge DNT over 250 mennesker samlet i regi av DNT Telemark, Vestfold og Buskerud.

I Sandnes i Rogaland skal over 1000 mennesker ha vært samlet, og 300 av dem var med som frivillige da de visualiserte en 190 meter høy vindturbin med lyd og bevegelse.

Performancekunstnerne Eddie Andresen og Adrian Barstad Andresen hadde spesialkomponert et verk (not friendly) til vindmølleinstallasjonen med naturlyder, turbinlyder, trompet og slagverk. Verket ble fremført sammen med 300 frivillige «lakendansere» koreografert av Victoria Jane Harley.