På kort tid har et nytt nettverket for kvinner i kraftbransjen tiltrukket seg over 100 medlemmer.

Onsdag hadde kvinnenettverket i kraftbransjen sin første samling i Drammen.

– Vi tok initiativ til å starte nettverket for å skape en arena der kvinner kan heie på hverandre, dele erfaringer og motivere hverandre. Vi håper nettverket vil bidra til å rekruttere flere jenter og samtidig jobbe for at de jentene som allerede er i bransjen blir her, sier Line Drange Ruud i Glitre Energi Produksjon ifølge Energi Norges nettside.

Kvinnenettverket ønsker å favne alle kvinner innenfor alle fagområder som Energi Norge dekker.

Det var da Drange Ruud og hennes kollega i Glitre Energi, Kristine Gjøsæter, så programmet til årets Produksjonsteknisk konferanse (PTK) at de fikk idéen om å starte kvinnenettverket.

– Vi så at det var altfor få kvinner som skulle presentere noe fra scenen på PTK. Det synes vi var dårlig, men for å gjøre noe med det må jo kvinner melde seg og vi kan ikke sutre uten å gjøre noe med det selv. Derfor tror vi det er viktig å motivere og engasjere hverandre til å vise frem og være stolte av jobben vi gjør, sier Gjøsæter.

I forbindelse med konferansen samlet de, med hjelp fra Energi Norge, kvinnelige deltakere til en første uoffisiell samling. På kort tid etter det har nettverket altså tiltrukket seg over 100 medlemmer.

Nettverket planlegger å holde samlinger hvert halvår fremover og neste møte blir hos Skagerak Energi 26. september.