turbin
Illustrasjonsfoto

Søndag arrangeres protestmarsj i Flekkefjord mot den planlagte vindmølleparken på Skorveheia.

På Facebook har 237 personer varslet at de skal eller at de er interessert i å delta i protestmarsjen, skriver Avisen Agder.

Bakgrunnen er at det har kommet ny søknad fra vindmølleparken på å øke effekt og mastehøyde. Nå ønsker Norsk Vind Energi å sette opp 185 til 230 meter høye møller, mot opprinnelige mellom 130 til 155 meter.

De har sendt endringssøknad til Norges vassdrags -og energidirektorat (NVE) som også kan komme til politisk behandling. Bygging av Skorveheia vindmøllekraftverk fikk støtte av bystyret i Flekkefjord i 2008, men nå kan det altså bli en ny runde, skriver Avisen Agder.

– I 2008 var jeg nesten positiv til vindmøller, i likhet med de aller fleste. Men senere har jeg sett Tonstad vindmøllepark, og sett hvor enorme naturinngrep som er gjort, sier Jostein Urstad til avisen.

Han mener det ikke rettferdiggjør det såkalte grønne skiftet.

– Du kan nesten fleipe med det og si det Grå skiftet, for det blir så mye grus og betong, sier han.