Statkrafts konserndirektør for markedsoperasjoner og IT, Hallvard Granheim, og Norges-sjef i Alcoa, Kai-Rune Heggland, skriver under kraftavtale. Foto: Statkraft

Statkraft og aluminiumsprodusenten Alcoa har inngått avtale om leveranse av litt over 3 TWh fra 2020 til 2026.

Den årlige leveransen vil bli om lag 440 GWh, skriver Statkraft i en pressemelding.

– Etter hvert som konkurransen om langsiktige kraftavtaler har tatt seg opp i Norge, er jeg fornøyd med å inngå en ny kontrakt som bekrefter konkurransedyktige vilkår og Statkrafts rolle som en foretrukket leverandør for kraft til norsk industri, sier Statkrafts konserndirektør for markedsoperasjoner og IT, Hallvard Granheim, i meldingen. 

Alcoa understreker at tilgang til kraft til konkurransedyktige priser er avgjørende for selskapets fokus på klimaendring og videre utvikling i Norge.

– Vi er svært fornøyd med at Statkraft nå kan tilby kontrakter med konkurransedyktige priser med den varigheten som vi ønsket for vår sikringsportefølje i Norge, sier Norges-sjef i Alcoa, Kai-Rune Heggland.