kraftlinjer
Foto: Mostphotos

Det felleseuropeiske intradagmarkedet XBID feirer 1 år med over 16 millioner utførte handler. Snart skal markedet utvides.

XBID ble åpnet 12. – 13. juni i fjor i 14 land. Det er nå gjennomført over 16 millioner handler på tvers av landegrenser, og antallet handler stiger hele tiden, opplyser danske Energinet i en pressemelding.

XBID er et IT-system som kobler sammen handelen på alle kraftforbindelser mellom landene som deltar.

Fram til nå har Belgia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Nederland, Latvia, Litauen, Norge, Portugal, Spania, Sverige, Tyskland og Østerrike vært med i XBID.

Men forberedelsene til at en ny bølge med land skal komme med, er allerede i gang. Det forberedes en test for integrasjon av Bulgaria, Kroatia, Polen, Romania, Slovenia, Tsjekkia og Ungarn.  Disse ventes å bli med i 4. kvartal i år.