Oppdrettsanlegg elektrifiseres uten at det går ut over kraftbalansen. 24 anlegg skal bruke 7,4 GWh/år. Foto: Lerøy Seafood/Christoffer Meyer

I samarbeid med Sunnfjord Energi og BKK skal Lerøy Sjøtroll elektrifisere oppdrettslokaliteter i Hordaland.

Lerøy Seafood Group, hvor Lerøy Sjøtroll inngår, har i sin langsiktige strategi å få alle lokaliteter i Norge over fra dieselaggregater til elektrisitet (eller hybridløsninger der elektrisitet ikke er mulig).

– Lerøy Sjøtroll har som ambisjon å bruke rundt 50 millioner kroner på elektrifisering av 24 havbrukslokaliteter i løpet av de nærmeste årene, sier Nina Møgster, daglig leder for Lerøy Sjøtroll.

Prosjektingeniør Andreas Nyhagen Hole opplyser til Energiteknikk at han regner med at forbruket til sammen for de de 24 lokalitetene til sammen ventes å ligge på ca. 7,4 GWh årlig. 

I tillegg til reduserte CO2-utslipp vil omstillingen bidra til bedre arbeidsmiljø for ansatte i Lerøy Sjøtroll, og for lokalmiljøet gjennom mindre støy og eksos. Arbeidet er støttet av Enova.

Sammen har Sunnfjord Energi og BKK kraftselskapene utviklet et konsept, «Energipartner», som tar utgangspunkt i at de prosjekterer, bygger, eier og drifter elektrisk infrastruktur for havbruksnæringen.