Mange vet ikke hvor mye strøm de bruker, men de fleste synes de betaler for mye. Foto: Släger Kommunikasjon

Over halvparten vet ikke hvor mye strøm de bruker fra måned til måned. Likevel mener 6 av 10 at de betaler for mye, ifølge undersøkelse.

Ifølge undersøkelsen, som er utført av Respons Analyse på vegne av geo, som tilbyr av smart strømstyring, vet 52 prosent av de spurte ikke ca. hvor mange kilowattimer strøm husstanden brukte forrige måned.

Likevel synes 64 prosent at de betaler for mye for strømmen de bruker.

79 prosent svarer at de gjør aktive tiltak for å redusere strømforbruket i husstanden. 90 prosent av disse skrur av lys i rom de ikke oppholder seg i, 78 prosent vasker fulle oppvask- eller vaskemaskiner, 70 prosent har byttet ut vanlige lyspærer med sparerpærer eller LED-pærer, mens kun 4 prosent bruker styringssystem som overvåker forbruket i sanntid og som sørger for minimalt og effektivt energiforbruk.

1276 personer svarte på undersøkelsen, som ble gjennomført via internett mellom 8. og 14. mai.

På spørsmål fra Energiteknikk opplyser PR-byrået Shläger, som sendte ut pressemeldingen om undersøkelsen, at folk ble spurt om de visste «hvor mange kilowatt strøm» deres husstand brukte forrige måned. Altså ikke «kilowattimer»

Vi kan bare gå ut fra at den lille forvirringen i spørsmålet med hensyn til effekt og energi ikke er årsaken til at så mange svarer «nei».