Illustrasjonfoto: Michael Halberg/Mostphotos

Ørsted kan bygge New Jerseys første havvindpark

Danske Ørsted er valgt til å bygge en havvindpark på 1100 MW utenfor kysten av New Jersey.
Mandag, 24 juni, 2019 - 15:57

Det skriver Ørsted i en pressemelding.

Det er New Jerseys Board of Public Utilities (NJBPU) som har valgt Ocean Wind, et havvindprosjekt som Ørsted står bak, til å forhandle en 20-årig såkalt OREC-avtale (Offshore Wind Renewable Energy Credit) for parken som skal byges utenfor Atlantic City i New Jersey.

Prosjektet skal utvikles i samarbeid med Public Service Enterprise Group (PSEG). Gruppen består av selskaper som vil levere energistyringstjenester og leie ut landområder til bruk i prosjektutviklings- og byggefasen.

Prosjektet blir delstatens første store havvindpark, og skal forsyne mer enn en halv million husstander. Hvis Ørsted fatter endelig investeringsbeslutning, forventes parken å stå ferdig i 2024.

Ocean Wind kan bli den første havvindparken i USA på over 1 GW.

Med denne parken har Ørsted sikret en utbyggingsportefølje av havvind i USA med en samlet kapasitet på ca. 2,0 GW, som skal ferdigstilles i perioden 2022-2024.

Ørsted arbeider med planer om at etablere en drifts- og vedlikeholdsbase i Atlantic City.

På forsiden nå

Venter på skatte-avklaring.
Reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME) har utredet utjevning av nettleie.
Av hele Statnetts 132 kV-nett i Møre og Romsdal.
Ved å bytte til større aggregater i Usta kraftverk i Hallingdal, kan E-CO produsere mer kraft når prisene er høyest og hindre flomtap om våren. Nå er snart halve jobben gjort.
Men havvind er enda dyrere, Ifølge energiministeren.
Hege Brende slutter som leder av HydroCen og Norsk vannkraftsenter, for å bli en del av ledelsen i Norges geologiske undersøkelse (NGU).
Statnett vil sprenge kabeltunnel mellom Sogn og Ulven med påhugg rett bak en barnehage. Oslo kommune er bekymret for barna og hovedvannledningen. Barnehagen mener Statnett bør bruke tunnelboremaskin og slippe inngrepet.
Svein Erik Svarte er ansatt som daglig leder.
SVs Lars Haltbrekken foreslår verneplan for vindkraft etter mønster fra vannkraften. Norwea støtter ikke tanken.
Møre og Romsdal forlenger avtalen med Tafjord.
Statnett reduserer klimaavtrykket i Rogalands første fossilfrie anleggsplass.
Proffe, kapitalsterke vindkraftaktører som sitter på avstand kan miste av syne at de går inn i virkeligheten og nærmiljøet til folk, advarer NVE-sjefen.
Statnett har, sammen med de andre systemansvarlige nettselskapene i Norden, oppdatert veikartet for hvordan den nye nordiske modellen for balansering av kraftsystemet skal innføres.
Gjennom forskningsprosjektet iFleks skal Statnett finne ut hvordan variasjoner i strømprisen påvirker forbrukerne.
I 2024 kan flytende hydrogen til store ferger og hurtigbåter bli en viktig del av BKKs satsing på elektrifisering.
Distriktsenergi ber om at NVE og reguleringsmyndigheten for energi (RME) dropper tvangsmulktene, og lar de som allerede har betalt, få tilbake pengene.
Kommer fra stillingen som finansdirektør i Orkla ASA.
Fjordkraft Holding ASA fikk et underliggende driftsresultat på 63 millioner kroner i tredje kvartal 2019. Det er en økning på åtte prosent sammenliknet med samme periode i fjor.
Sammen med sin nye partner geo introduserer Istad Kraft ny teknologi for å kontrollere oppvarming og varmtvann.
Mørenett har etablert landets kraftigste infrastruktur for elferge-lading. Gjennom en sjøkabel får begge sider av fjorden kraft fra samme trafo i Hareid.
Det er ikke nok å bygge mer fornybar energi for å lege om kraftsystemet, ettermontering av CO2-fangstutstyr og riving av kullkraftverk vil også bli nødvendig, ifølge IEA.
NVE vurderer om forbrukere skal få knytte seg til nettet med avtale om begrensninger i uttaket. Statnett er positiv, OED bestemmer.