SN Power-sjef Torgeir Lien sier vannkraftbransjen tjener mye penger. Foto: Øyvind Lie

SN Power-sjef Torgeir Lien ber myndighetene i enkelte av landene selskapet jobber i om å skattlegge vannkraftverkene deres hardere.

– Du må være ganske dum hvis du ikke tjener penger på et nedbetalt vannkraftverk. Du kan beskatte det betydelig, svært høyt kan du skattlegge det, fordi det er så mye verdi i det. Jeg synes noen av landene vi jobber i, kunne vært tøffere til det, sa Lien på et seminar i regi av bransjeorganisasjonen Norwep i Oslo i begynnelsen av mai.

– Jeg burde sikkert ikke sagt det, men det handler om forholdet til samfunnet. Når det er betalt ned, må du gjøre noe med skattleggingen for å gi fordeler til samfunnet. Man bør ha fornuftige overskudd, men vi tjener mye penger, sa Lien

SN Power investerer i vannkraft i utviklingsland, og eies av det norske investeringsfondet for utviklingsland, Norund.

Selskapet er aktivt i Laos, Zambia, Panama, Uganda, Myanmar, Congo, Burundi, Rwanda, Filipinene og Indonesia.