Illustrasjonsfoto: Robert Sandell/Mostphotos

Equinor går sammen med YPF Luz om utbygging av vindparken Cañadón León i Santa Cruz i Argentina.

Equinor og YPF Luz kunngjorde tirsdag at selskapene har inngått en avtale der et datterselskap av Equinor kjøper aksjer i Luz del León. Selskapet Luz del León er ansvarlig for vindparkprosjektet Cañadón León, som nå er under utbygging i Santa Cruz i Argentina. Aksjonærene i YPF Luz er YPF S.A og et General Electric-selskap.

I henhold til avtalen får Equinor 50 prosents eierandel i Luz del León mot et egenkapitalbidrag på 30 millioner dollar. Etter aksjetegning og kapitalintegrering, får YPF Luz og Equinor felles kontroll over Luz del León, mens YPF Luz blir ansvarlig for drift av vindparkprosjektet. Vindparken får en kapasitet på omlag 120 MW, og har en total investeringsramme på rundt 190 millioner dollar.

Fornøyd

Samlet installert kapasitet og kraftproduksjon er allerede solgt til Cammesa under Renovar 2-programmet og til YPF S.A. under en privat kraftkjøpsavtale for henholdsvis 20 og 15 år.

– Vi er svært fornøyd med denne avtalen med Equinor som strategisk samarbeidspartner i utviklingen av vindparken Cañadón León, sier Martin Mandarano, konsernsjef for YPF Luz, i en pressemelding.

– På denne måten tar vi inn i våre prosjekter enda et viktig globalt ledende energiselskap, og viser tilliten slike aktører og globale investorer har til YPF Luz, legger han til.

–Vi er glade for å styrke våre forbindelser med Argentinas ledende energiselskap, YPF, også innen vindkraft. Vi ser fram til å bidra til utbyggingen av vindparkprosjektet Cañadón León og samarbeide med YPF Luz, sier Pål Eitrheim, konserndirektør for nye energiløsninger i Equinor.

Eier olje og gass

Transaksjonen er avhengig av godkjenning fra relevante antitrustmyndigheter og prosjektfinansiering.

Equinor etablerte seg i Argentina i 2017. Selskapet har 50 prosents eierandel i olje- og gasslisensen Bajo del Toro, og er operatør med 90 % eierandel i Bajo del Toro Este-lisensen i Neuquen.

Equinor har også 50 prosents eierandel i solenergiprosjektet Guanizul 2A i Argentina, der Scatec Solar er operatør.