Fire menn diskuterte nettleie på NVE og Enovas seminar i Arendal mandag; Kjetil Lund i NVE (t.v.), Øyvind Leistad i Enova, Tore Morten Wetterhus i Glitre og Marius Holm fra Zero. Foto: Øyvind Lie

Den må bare brukes effektivt, sier Tore Morten Wetterhus i Glitre Energi, som vil endre nettleie-kommunikasjonen.

Effekttariffer var i år som i fjor tema for NVE og Enovas arrangement på Arendalsuka. NVE skal sende nytt forslag på høring til høsten, men administrerende direktør Tore Morten Wetterhus i Glitre Energi Nett mener man må diskutere saken på en ny måte.

– Vi må få til en raskest mulig og mest mulig opplyst videre elektrifisering av samfunnet. Nå får vi veldig mye debatter på feil grunnlag. Tittelen vi har på debatten i dag, tror jeg misleder litt, sa han.

Lavere energikostnad

Debatten, som for øvrig ble holdt med kun menn i panelet, hadde fått tittelen «Alle vil ha strøm, men hvem skal betale».

– En får på følelse av at den gjennomsnittlige energikostnaden blir dyrere, men jeg tror det er feil. Jeg tror vi kan gå mot en veldig god fremtid når det gjelder energikostnader, sa Wetterhus.

Han brukte bilbruk som eksempel.

– Det er den store energikostnaden for mange av oss. Vi har sett på hva energibehovet blir hvis alle biler under 3,5 tonn i Drammen blir elektriske, og om det er overføringsevne nok. Svaret er et rungende ja. Vi har veldig mye kapasitet i nettet, vi har kapasitet i nettet til å overføre sju og en halv ganger så mye energi som bilene trenger. Men det betyr at vi må bruke nettet på en optimal måte. Det må vi ta i bruk før vi investerer i masse unødvendig nett, det er bildet vi må få fram, sa Glitre-sjefen.

Hurtigladere

Han tror ikke folk flest har fått med seg det budskapet.

– Overgangen fra fossilt til elektrisk blir kjempegunstig. En gjennomsnittlig familie vil spare åtti prosent i drivstoffkostnader, mer enn 15.000 kroner i året. Det blir 500 millioner kroner for innbyggerne i Drammen, sa Wetterhus.

Om det hadde blitt satt opp hurtigladere på 1 MW på hver av de 17 bensinstasjonene i Drammen, hadde man kun trengt å bygge to nye kabler.

Hvis man lader elbilene på en mest mulig ugunstig måte, vil man derimot måtte bygge nytt nett i Drammen for mellom 1 og 2 milliarder kroner for å få plass til disse elbilene.

– Det er det vi må forklare hvermansen, sa han.