Raggovidda vindpark. Foto: Bjarne Riesto

Varanger Kraft har solgt 49 prosent av aksjene i Varanger KraftVind AS og slik sikret finansiering for andre trinn av Raggovidda Vindpark.

Det er Cube Infrastructure Fund II som har kjøpt aksjene, og selskapene skal sammen utvide vindparken, skriver Varanger Kraft i en pressemelding.

Den eksisterende vindparken har 15 Siemens Gamesa vindturbiner og produserer nesten 200 GWh per år. Utvidelsen vil resultere i mer enn en dobling av produksjonen. De nye turbinene skal etter planen produsere strøm fra høsten 2021.

Raggovidda vindpark ligger omtrent 17 km fra Berlevåg i Finnmark, og har en gjennomsnittlig vindhastighet på 9,5 m/s i relativt stabile værforhold.

– Varanger Kraft er veldig fornøyd med valget av Cube som en langsiktig partner for dette prosjektet. Styrken, profesjonaliteten og dedikasjonen til fornybar energiinfrastruktur gjør at Cube passer perfekt i vår strategi og visjoner for en bærekraftig utvikling, sier administrerende direktør i Varanger Kraft, Terje Skansen, i meldingen.

Jerome Jeauffroy i Cube Infrastructure sier i meldingen at Varanger Kraft er en veldig sterk og pålitelig partner.

– Vi ser frem til å starte dette partnerskapet og samarbeide tett med Varanger Kraft for å støtte dem i utvidelsen av Raggovidda Vindkraftpark, samt i andre fremtidige energi-infrastrukturprosjekter. Denne investeringen passer godt med vår Buy & Grow-investeringsstrategi, og vi er glade for å forplikte ytterligere ressurser til dette langsiktige partnerskapet, sier han.

Swedbank Corporate Finance Norway fungerte som finansiell rådgiver og Selmer fungerte som juridisk rådgiver for Varanger Kraft. DLA Piper og PwC fungerte som henholdsvis juridisk rådgiver og finansiell rådgiver for Cube.