sverdrup
Johan Sverdrup-feltet. Foto: Espen Rønnevik/Øyvind Gravås - Equinor

Equinor og partnerne forbereder produksjonsstart på gigantutbyggingen Johan Sverdrup allerede i oktober i år, en måned tidligere enn planlagt.

Utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet fortsetter med god framdrift gjennom de siste driftsforberedelsene. Av den grunn har Equinor og partnerne framskyndet den planlagte produksjonsstarten, opplyser Equinor i en pressemelding.

Feltet skal drives med strøm fra land med et anlegg som har en kapasitet på 100MW.

Johan Sverdrup-prosjektet arbeider nå med å fullføre testingen av utstyret og systemene som kreves for at hele feltsenteret, fire plattformer og tre gangbroer samt tilhørende moduler, skal fungere og yte som én installasjon. Dersom all testing fullføres uten å identifisere utfordringer knyttet til kritisk utstyr, bør produksjonen kunne starte i løpet av oktober, skriver selskapet.

– Ut ifra det gjenværende arbeidsomfanget vi kjenner til, blir vi stadig sikrere på at vi snart kan starte produksjonen fra Johan Sverdrup. Med tanke på størrelsen på felt-utbyggingen vil det imidlertid alltid være fare for at vi i den siste testfasen kan støte på uforutsette problemstillinger som forlenger oppstartperioden. Til syvende og sist vil vi bare starte produksjonen når det er trygt og tilrådelig å gjøre det, sier konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring i Equinor, Anders Opedal, i meldingen.