Ladestasjon fra Grønn Kontakt, eid av Statkraft og Agder Energi, som nå skal etablere seg i Sverige. Foto: Grønn Kontakt

Grønn Kontakt etablerer seg i Sverige

Vil ta en lederposisjon i løpet av de neste årene.
Onsdag, 11 september, 2019 - 13:20

– Med lang erfaring fra det norske elbilmarkedet har vi gradvis skaffet oss unik kunnskap om hvordan vi kan bygge og drifte storskala ladenettverk basert på elbilistenes behov, sier Ole Henrik Hannisdahl, daglig leder i Grønn Kontakt i en pressemelding på Statkrafts nettside.

Selskapets hovedaksjonærer er Statkraft og Agder Energi.

– Vi forventer at elbilveksten vi har sett i Norge vil spre seg til andre land over de neste årene. Med de norske erfaringene våre i bagasjen ønsker vi å være med på reisen, og det er derfor naturlig for oss å etablere oss i Sverige, sier Hannisdahl.

– Vi satser på å etablere oss som en ledende ladeoperatør i løpet av de neste årene, sier salgssjef for Grön Kontakt i Sverige, Per Gunnarsson.  

I løpet av 2019 skal selskapet etablere ladestasjoner for boligselskap og på offentlgie steder, samtidig som det skal bygge ut hurtigladenettverk på strategiske lokasjoner sammen med partnere.

Grønn Kontakt har i dag mer enn 230 hurtigladestasjoner over hele Norge. De første hurtigladestasjonene i Sverige settes opp i samarbeid med lokasjonspartneren Olav Thon Gruppen, ved shoppingsenterene i Charlottenberg, Töcksfors og Nordby.

Selskapet har partneravtaler med Coop, Olav Thon Gruppen, Umoe Restaurants og Circle K.

På forsiden nå

Britiske myndigheter har tildelt Equinor og SSE kontrakter for å utvikle tre store havvindprosjekter i Doggerbank-området i Nordsjøen. Det vil gi investeringer på ca. 100 milliarder kroner.
Olje- og energidepartementet sier nei til tre småkraftprosjekter i Troms som NVE hadde godkjent.
Statsminister Erna Solberg sier til Energiteknikk at forslaget til nasjonal ramme for vindkraft akkurat nå ikke virker konfliktreduserende.
Naboene får ikke sove og går til politiet, men Statnett vil ikke stoppe arbeidene i kabeltunnelen mellom Smestad og Sogn i tidsrommet 23.00-01.00.
Da Vamma 12 ble åpnet onsdag, ba Hafslund E-CO-sjefen om lavere skatt for å kunne bygge flere lignende prosjekter. Ett av dem er Sarpefossen. Statsminister Erna Solberg kan ikke love noe.
Bjørn Thorud er av Solenergiforeningen hedret for sin mangeårige innsats for å fremme solenergi Norge.
Statnett har i statsråd fått konsesjon til en ny 420 kV kraftledning fra Lyse transformatorstasjon i Forsand kommune til en ny transformatorstasjon på Fagrafjell i Sandnes og Time kommuner.
Montører henger under helikoptre og reparerer høyspentlinjer mens spenningen er på, og sparer samfunnet for store summer.
NVE avslår søknaden om å bygge Skomeåni kraftverk i det vernede vassdraget Skomeåni i Bygland i Aust-Agder.
Ny batteriteknologi kan bidra til utfasing av kullprodusert elektrisitet på Svalbard.
Danske Ørsted planlegger installasjon av GEs Haliade-X 12 MW havvindmøller i to av sine amerikanske havvindparker.
Hjartdal kommune selger Hjartdal Elverk og sikrer innbyggerne lavere nettleie.
Energi Norge mener satsingen på havvindteknologi bør skje uten dyre støtteordninger som rammer strømkundene.
Statnett har mottatt søknader om 650 MW nytt forbruk i Bergensregionen, det meste fra petroleumsnæringen. Nå må de bygge mer nett.
Reguleringseksperter i NVE er en så robust gruppe at de tåler å høre at det de holder på med ikke er det viktigste, tror statsminister Erna Solberg.
ABB har inngått avtale med Skagerak Nett om leveranse av Tørdal transformatorstasjon i Telemark.
Isolasjonen i masseimpregnerte sjøkabler tåler muligens høyere temperaturer enn tidligere antatt. Fremtidige sjøkabler kan i så fall belastes hardere, og det betyr vesentlig økt overføringsevne.
FoU-prosjektet om sjøkablers tålegrense kan bidra til at de eksisterende kablene kan kjøres hardere, men kun i korte perioder, ifølge Statnett.
Med en samlet installert kapasitet på 110 MW.
Det er blitt overført flere hundre millioner kroner fra Jacobsen Elektro til andre søsterselskap i konsernet Jacobsen Elektro Holdning AS. Dette er hovedårsaken til at den tradisjonsrike elektrobedriften er truet av konkurs.
Norge kan lære av Storbritannia, mener Equinor.
Søndag 15. september, fra midnatt til midnatt, ble det første døgnet noensinne med dansk overskudd av vindkraft time for time.
BKK har i år måtte brukte flere hundre tusen kroner på å fly ut minigravemaskiner med helikopter for å rydde opp etter ekstrem nedbør.