Ladestasjon fra Grønn Kontakt, eid av Statkraft og Agder Energi, som nå skal etablere seg i Sverige. Foto: Grønn Kontakt

Grønn Kontakt etablerer seg i Sverige

Vil ta en lederposisjon i løpet av de neste årene.
Onsdag, 11 september, 2019 - 13:20

– Med lang erfaring fra det norske elbilmarkedet har vi gradvis skaffet oss unik kunnskap om hvordan vi kan bygge og drifte storskala ladenettverk basert på elbilistenes behov, sier Ole Henrik Hannisdahl, daglig leder i Grønn Kontakt i en pressemelding på Statkrafts nettside.

Selskapets hovedaksjonærer er Statkraft og Agder Energi.

– Vi forventer at elbilveksten vi har sett i Norge vil spre seg til andre land over de neste årene. Med de norske erfaringene våre i bagasjen ønsker vi å være med på reisen, og det er derfor naturlig for oss å etablere oss i Sverige, sier Hannisdahl.

– Vi satser på å etablere oss som en ledende ladeoperatør i løpet av de neste årene, sier salgssjef for Grön Kontakt i Sverige, Per Gunnarsson.  

I løpet av 2019 skal selskapet etablere ladestasjoner for boligselskap og på offentlgie steder, samtidig som det skal bygge ut hurtigladenettverk på strategiske lokasjoner sammen med partnere.

Grønn Kontakt har i dag mer enn 230 hurtigladestasjoner over hele Norge. De første hurtigladestasjonene i Sverige settes opp i samarbeid med lokasjonspartneren Olav Thon Gruppen, ved shoppingsenterene i Charlottenberg, Töcksfors og Nordby.

Selskapet har partneravtaler med Coop, Olav Thon Gruppen, Umoe Restaurants og Circle K.

På forsiden nå

Stange Energi ligger som et smørøye, midt i forsyningsområdet til det nylig fusjonerte Elvia. Sjefen, Ragnhild S. Sveen, tror det er et spørsmål om tid før selskapets nettvirksomhet forsvinner.
Per Sivertsen har overtatt som administrerende direktør i Indre Salten Energi.
OED har i dag gitt grønt lys for bygging av et småkraftverk og tommelen ned for fire.
NordREG anbefaler å utvikle et fellesnordisk regulatorisk rammeverk for uavhengig aggregering.
Statnett og Energinet reduserer kapasiteten på Danmarks-kablene fra fra 1700 MW til 1450 MW.
Velger bort forskningsområder for å bli tydeligere på hvor de vil være verdensledende.
Selskapets inntjening før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) ble i 2019 17,2 millioner euro, ned fra 28,4 millioner euro i 2018.
Syv kraftselskap i Troms og Finnmark går sammen om å etablere 25 hurtigladepunkter for elbiler i det sammenslåtte fylket.
Hafslund E-CO tjente i fjor 677 millioner kroner på derivathandel, mens de i 2018 tapte 740 millioner kroner på det samme.
Men kan ta lengre tid hvis det krever lovendring og må behandles i Stortinget.
For få IKT-ressurser i nettselskapene, Ifølge rapport laget for NVE.
Styring av vindmøller på Lolland i Danmark skal avlaste kabelforbindelsen til Sjælland.
Med støtte fra Enova på 74 millioner kroner kan Oslo få 100 nye elektriske busser.
Kontrakten om overvåking av kraftnettet med kunstig intelligens kan bli norske Esmart Systems' kommersielle gjennombrudd i USA.
Elektrifisering av transport-, bygg- og industrisektoren kan redusere klimagassutslippene i Europa med 60 prosent innen 2050, ifølge ny rapport.
Med Cloud Explorers og PRISM skal Fjordkraft bli mer effektive i jakten på nye kunder.
Salgs- og markedsleder Carine Klemmetsen og daglig leder Arild Klette Steinsvik kjøper 21 prosent av aksjene i Energi Teknikk.
Elsikkerhetsforum anbefaler at elsikkerhetsforvaltningen og beredskapsforvaltningen for el og ekom samles i én etat.
– Et tegn på et velfungerende marked.
​Styret i Opplandskraft DA har vedtatt å bygge ut Hinøgla kraftverk i Nord-Fron kommune i Innlandet. Kraftverket vil gi 10,5 GWh ny kraft.
RME vil gjøre reglene for hvem som kan sitte hvor i morselskap og datterselskap litt mindre strenge enn først foreslått, uten at Distriktsenergi blir helt fornøyd.
Hammerfest Energi Nett investerer 18 millioner kroner i oppgradering av Breivikbotn transformatorstasjon i Hasvik kommune.
Oslo tingrett har dømt staten til å betale 34,5 millioner kroner i erstatning til Sandhaugen Vindkraftverk AS i Finnmark.
Fred. Olsen Windcarrier sikret ny havvind-kontrakt i Taiwan med GIEK-garanti.