GRØNN KONTAKT
Ladestasjon fra Grønn Kontakt, som nå skal skifte navn til Mer.

Vil ta en lederposisjon i løpet av de neste årene.

– Med lang erfaring fra det norske elbilmarkedet har vi gradvis skaffet oss unik kunnskap om hvordan vi kan bygge og drifte storskala ladenettverk basert på elbilistenes behov, sier Ole Henrik Hannisdahl, daglig leder i Grønn Kontakt i en pressemelding på Statkrafts nettside.

Selskapets hovedaksjonærer er Statkraft og Agder Energi.

– Vi forventer at elbilveksten vi har sett i Norge vil spre seg til andre land over de neste årene. Med de norske erfaringene våre i bagasjen ønsker vi å være med på reisen, og det er derfor naturlig for oss å etablere oss i Sverige, sier Hannisdahl.

– Vi satser på å etablere oss som en ledende ladeoperatør i løpet av de neste årene, sier salgssjef for Grön Kontakt i Sverige, Per Gunnarsson.  

I løpet av 2019 skal selskapet etablere ladestasjoner for boligselskap og på offentlgie steder, samtidig som det skal bygge ut hurtigladenettverk på strategiske lokasjoner sammen med partnere.

Grønn Kontakt har i dag mer enn 230 hurtigladestasjoner over hele Norge. De første hurtigladestasjonene i Sverige settes opp i samarbeid med lokasjonspartneren Olav Thon Gruppen, ved shoppingsenterene i Charlottenberg, Töcksfors og Nordby.

Selskapet har partneravtaler med Coop, Olav Thon Gruppen, Umoe Restaurants og Circle K.