Erna Solberg
Høyre-leder Erna Solberg. Arkivfoto: Øyvind Zambrano Lie

Statsminister Erna Solberg sier til Energiteknikk at forslaget til nasjonal ramme for vindkraft akkurat nå ikke virker konfliktreduserende.

I begynnelsen av august åpnet statsminister Erna Solberg i et intervju med Bergens Tidende for at det kanskje ikke skulle bli noen nasjonal ramme for vindkraft likevel.

Det fikk flere bransjeorganisasjoner til å hoppe på og si at det ikke er nødvendig med en slik ramme og at de heller aldri hadde bedt om det.

Solberg svarer slik på spørsmål fra Energiteknikk om hun synes det bør vedtas en nasjonal ramme for vindkraft.

– Det jeg sa til Bergens Tidende i sommer var det som faktisk sto i høringsnotatet, at vi ber om tilbakemelding på om man ønsker å ha en nasjonal ramme i det hele tatt. Regjeringen var ikke sikker på om vi skulle ha en nasjonal ramme, men dette var ett virkemiddel for å få ned konfliktene. For å avklare at en del områder var innenfor eller utenfor allerede på forhånd.

– Nå har vi høring, og det første spørsmålet i den høringen er faktisk om vi trenger en nasjonal ramme eller gjør vi det ikke. Det er det jeg har sagt. Det er fordi regjeringen ikke har tatt stilling til at vi vil ha en nasjonal ramme. Formålet er det viktigste, nemlig at det skulle være konfliktreduserende. Akkurat nå virker det ikke konfliktreduserende. Men så får vi se når vi er ferdig og får oppsummert det, sier Solberg.

Høringsfristen for NVEs forslag til ramme er 1. oktober.