Folk fra mange deler av landet deltok søndag i en demonstrasjon mot vindkraft foran Stortinget. Foto: Tore Halvorsen

– Vi har en veldig kraft i saken, i sannheten, for vi vet hva som er rett, sa Motvind-sjef Eivind Salen i demonstrasjonen foran Stortinget søndag.

Lederen for den nye organisasjonen for vindkraft var klar i sin tale på Eidsvolls plass.

– Vi ødelegger fjellene våre, vi ødelegger helsa til folk, vi ødelegger hele lokalsamfunn. Selveste havørnen er fortvilet. Vi krenker urfolks rettigheter, måten de har levd på å århundrer, årtusener. Vi krenker naturens egen rett, retten til liv, retten til utryddingstruede arter til å eksistere, og vi krenker Grunnloven. Det går på identiteten, det å være menneske, sa Salen.

– Så kommer de og sier at dette tar vi og så tar vi selv fortjenesten, og så sender de regningen til oss. Så sier de at kampen er slutt, at alt er avgjort, at saken er tapt, at dette er umulig. Da sier jeg at menneskehetens historie er å utrette det umulige, og jeg sier, vi er menneskeheten.

– Vi er Motvind, den organisasjonen som trengs for å stoppe denne galskapen.

– Vi er de sterkeste viljene i landet. Vi er de som sier at dette er feil, og vi har kraften og motet til å stå for det.

– Vi har en veldig kraft i saken, i sannheten, for vi vet hva som er rett. Det er derfor verden er så bra som den er, eller var. Fordi folk som dere har trosset all motstand og overmakt og gått på og sørget for at det som er rett er sånn det skal være. Nå skal vi gå ut og gjøre det mulige, vi er Motvind, og vi klarer alt, sa Salen.