Anders Kvamme kommer har bakgrunn som sivilingeniør fra NTNU. Foto: Kraftriket

Aschehoug-direktør skal lede Kraftriket

Kraftriket har etter en prosess med 36 søkere ansatt forlagsmannen Anders Kvamme som ny direktør.
Torsdag, 10 oktober, 2019 - 07:40

Kvammes tittel blir «direktør», han skal være daglig leder i bedriften og rapportere til styret, opplyser han til Energiteknikk.

Han har bakgrunn som sivilingeniør fra NTNU og har en Master of Management fra BI. Han jobber i dag som prosjektdirektør i forlagskonsernet Aschehoug, skriver Kraftriket i en pressemelding.

Kvamme har hatt flere lederroller i ulike kunnskapsorganisasjoner og har jobbet mye med utvikling av strategi, organisasjon og medarbeidere på flere nivå. Han har jobbet med virksomheter av ulik størrelse fra start-ups til store virksomheter innenfor energi, media, teknologi og handel.

Som leder og rådgiver i ulike roller har han hatt ansvar for forretningsutvikling, vekststrategi, oppkjøp og andre utviklings og -endringsprosesser, ifølge pressemeldingen.

Anders Kvamme er født i 1974 og er bosatt med familie i Oslo. Han tiltrer stillingen som direktør i Kraftriket fra 1. januar 2020 og skal få en sentral rolle i videre utvikling av virksomheten.

Strømselskapet Kraftriket har 40.000 strømkunder og eies av ValdresEnergi, Ringerikskraft og Midtkraft. Bedriften har i dag 16 ansatte fordelt ved lokale avdelinger på Fagernes, Hønefoss og Vikersund.

Flere eierpartnere er ifølge pressemeldingen på vei inn i Kraftriket. Som direktør i Kraftriket vil Kvamme være mye på farten mellom de ulike lokale avdelingene.

Kraftriket skriver at de satser lokalt for å bygge en nasjonal strømaktør. Kraftriket tilbyr også tilleggstjenester og produkter som elbillader, varmepumper og elsykler med nedbetaling over strømfaktura.

 

 

 

 

På forsiden nå

Vil trekke strøm fra Samnanger i Hordaland.
Utnytter mulighetene i reguleringen.
– Det blir avdekket altfor mange avvik som burde vært oppdaget i den årlige internkontrollen, sier leder for DSBs seksjon for elsikkerhet, Jon Eirik Holst.
Vokser videre innen drift av AMS og kritisk IoT-infrastruktur
Aldri har det vært registrert høyere vindkraftproduksjon i Norge og Sverige enn i forrige uke.
Naturvernforbundet, Norsk Ornitologisk Forening og Turistforeningen klager på at forlengelsen av konsesjonen aldri ble sendt på høring.
NVE foreslår et 8 prosents «skråtak» på NorthConnects inntekter og «hjemfall» til Statnett etter 25 år. Det er for tidlig for NorthConnect å si om det er bra nok til at kabelen bygges.
NVE fraråder OED å tillate NorthConnect å kjøre kabelen med en kapasitet på 1400 MW pluss 400 MW i dynamisk overlast for å levere systemtjenester.
NVE har oversendt sin analyse av NorthConnect til OED.
REN Røros-sjefen vil heller satse på å gi kunden økt komfort og skjule kompleksiteten bak kulissene.
Entreprenøren Valard holder Statnett ansvarlig for materialer som skal ha vært så dårlige at en linje falt ned og førte til store forsinkelsesbøter. Statnetts samarbeid med Dalekovod får også unngjelde.
Den danske regjeringen setter av penger på statsbudsjettet for å finne mulige plasseringer av en eller flere energi-øyer på minst 10 GW havvind.
Equinor har fullført kjøpet av en eierandel på 50 prosent i det polske havvindprosjektet Baltyk I fra Polenergia.
Statnett og det kroatiske selskapet Dalekovod har signert kontrakt for bygging av den nye kraftledningen Lyse-Fagrafjell som skal sikre strømforsyningen til Sør-Rogaland.
Etter å ha produsert rundt 100 TWh gjennom 50 år, gjennomføres en omfattende oppgradering av Rana kraftverk. I første fase dreier det seg om en investering på rundt 500 millioner kroner.
«Ivaretar ikke kravene til konsekvensutredninger i EU-direktiv», skriver Miljødirektoratet om OEDs forslag til havenergiforskrift.
Statkraft og Haugaland Næringspark har inngått en samarbeidsavtale med sikte på å få storskala datasentre til å etablere seg sentralt på Vestlandet.
Halvparten av staben til det tidligere Jacobsen Elektro, hovedtyngden av det tekniske miljøet, er nå i gang i det nye firmaet NORPEC AS etter at den tradisjonsrike elektrobedriften gikk konkurs sist fredag.
Statnett er ikke låst til å selge hele 132 kV-nettet i fylket til Mørenett alene, og mener det beste er en felles løsning hvor også nettselskapene på Nordmøre og i Romsdal er med.
Fredag formiddag ble samtlige arbeidere fra Bleikvassli Gruber fraktet ned fra fjellet med helikopter etter en ulykke under bygging av et kraftverk for Helgeland Kraft.
Reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME) gjør det enklere for forbrukere å få utbetalt kompensasjon etter svært langvarige strømbrudd. Fra 1. januar 2021 får nettkunder automatisk utbetaling av kompensasjon.
El og IT Forbundet krever kompetansefond, men får ikke støtte fra Energi Norge
Statnett og de andre systemansvarlige nettselskapene i Norden og Baltikum selger 66 prosent av aksjene i den nordiske kraftbørsen Nord Pool til Euronext, som også eier Oslo Børs.