Anders Kvamme kommer har bakgrunn som sivilingeniør fra NTNU. Foto: Kraftriket

Aschehoug-direktør skal lede Kraftriket

Kraftriket har etter en prosess med 36 søkere ansatt forlagsmannen Anders Kvamme som ny direktør.
Torsdag, 10 oktober, 2019 - 07:40

Kvammes tittel blir «direktør», han skal være daglig leder i bedriften og rapportere til styret, opplyser han til Energiteknikk.

Han har bakgrunn som sivilingeniør fra NTNU og har en Master of Management fra BI. Han jobber i dag som prosjektdirektør i forlagskonsernet Aschehoug, skriver Kraftriket i en pressemelding.

Kvamme har hatt flere lederroller i ulike kunnskapsorganisasjoner og har jobbet mye med utvikling av strategi, organisasjon og medarbeidere på flere nivå. Han har jobbet med virksomheter av ulik størrelse fra start-ups til store virksomheter innenfor energi, media, teknologi og handel.

Som leder og rådgiver i ulike roller har han hatt ansvar for forretningsutvikling, vekststrategi, oppkjøp og andre utviklings og -endringsprosesser, ifølge pressemeldingen.

Anders Kvamme er født i 1974 og er bosatt med familie i Oslo. Han tiltrer stillingen som direktør i Kraftriket fra 1. januar 2020 og skal få en sentral rolle i videre utvikling av virksomheten.

Strømselskapet Kraftriket har 40.000 strømkunder og eies av ValdresEnergi, Ringerikskraft og Midtkraft. Bedriften har i dag 16 ansatte fordelt ved lokale avdelinger på Fagernes, Hønefoss og Vikersund.

Flere eierpartnere er ifølge pressemeldingen på vei inn i Kraftriket. Som direktør i Kraftriket vil Kvamme være mye på farten mellom de ulike lokale avdelingene.

Kraftriket skriver at de satser lokalt for å bygge en nasjonal strømaktør. Kraftriket tilbyr også tilleggstjenester og produkter som elbillader, varmepumper og elsykler med nedbetaling over strømfaktura.

 

 

 

 

På forsiden nå

Siemens skisserer 5 GW havvind i Nordsjøen, saltvanns-pumpekraftverk i Lysefjorden og nye kabler til utlandet.
Miljødirektoratet er positive, men mener akvakultursektoren er et bedre konsesjons-forbilde.
Energiministeren vet ikke om skrotingen av vindkraftrammen gir mer eller mindre vindkraft enn om rammen hadde blitt presset gjennom.
Store endringer på kort tid skaper for sterk motstand, ifølge NVE-sjef Kjetil Lund.
Regjeringer dropper NVEs forslag om nasjonal ramme for vindkraft på land, melder NRK.
Jacobsen Elektro AS har begjært åpning av tvangsakkord. Det opplyser selskapet i en pressemelding som ble sendt ut onsdag ettermiddag.
Både Den Norske Turistforening (DNT) og Norsk Friluftsliv er fornøyd med at Regjeringen skroter nasjonal rammeplan for vindkraft.
Ved utgangen av 2018 var det 10 865 ladepunkter for elektriske biler her i landet og per april 2019 landstrømanlegg ved 92 kaianlegg.
60 nettselskaper har undertegnet opprop for «en rettferdig og likere nettleie».
I en kombinasjon av bransjekunnskap og kvikke hoder har to medarbeidere i Omexom utviklet en refleksmagnetskinne for å synliggjøre kraftmaster.
Multiconsult har fått i oppdrag å prosjektere utbedring av dammen ved Rismålsvatnet i Sørfold kommune i Nordland.
Av 90 TWh ny kraft i Norden fram mot 2040 venter NVE at 11 TWh kommer fra norsk vann. Det nordiske kraftoverskuddet kan dobles.
Hordaland fylkeskommune frykter strømmangel og manglende klimaeffekt.
Uavklarte situasjoner i det finansielle markedet gir uforutsigbare fremtidspriser på strøm i Norden.
Scatec Solar og partnere har nå koblet det siste av seks 65 MW solkraftverk til nettet i Benban solkraftanlegg i Egypt.
Selv om finansminister Siv Jensen har sagt nei.
Organisasjonen Fiskebåt, som arbeider for å ivareta fiskernes interesser, sier nei til havvindanlegget Hywind Tampen.
Elhub inngår IT-driftsavtale med Basefarm. Kontraktsverdien er på rundt 130 millioner kroner.
LESERINNLEGG
Å sette ned grensen for grunnrenteskett til 1,5 MVA, vil sette en effektiv stopper for all småkraft, advarer Høyre-representantene Liv Kari Eskeland og Tom-Christer Nilsen i dette innlegget.
I en stall som ombygges til leiligheter utenfor Bergen skal gjenbrukte elbilbatterier sørge for intelligent energistyring.
Frykter at Statnett skal ta foten av gasspedalen i en situasjon med effektmangel, slik at Nyhamna-anlegget, fergerederier og fiskeoppdrettere blir stående uten strøm.
Fusjonen mellom Sunnfjord Energi og BKK er nå formelt gjennomført.
54 relevante aktører, blant dem Østfold Energi, har i regi av Smart Innovation Norway etablert et nettverk for kunstig intelligens.
Tingretten har gitt staten fullt medhold i at Nei til EU ikke har rettslig interesse, og avvist at grunnloven er brutt. Nå anker Nei til EU.