Anders Kvamme kommer har bakgrunn som sivilingeniør fra NTNU. Foto: Kraftriket

Kraftriket har etter en prosess med 36 søkere ansatt forlagsmannen Anders Kvamme som ny direktør.

Kvammes tittel blir «direktør», han skal være daglig leder i bedriften og rapportere til styret, opplyser han til Energiteknikk.

Han har bakgrunn som sivilingeniør fra NTNU og har en Master of Management fra BI. Han jobber i dag som prosjektdirektør i forlagskonsernet Aschehoug, skriver Kraftriket i en pressemelding.

Kvamme har hatt flere lederroller i ulike kunnskapsorganisasjoner og har jobbet mye med utvikling av strategi, organisasjon og medarbeidere på flere nivå. Han har jobbet med virksomheter av ulik størrelse fra start-ups til store virksomheter innenfor energi, media, teknologi og handel.

Som leder og rådgiver i ulike roller har han hatt ansvar for forretningsutvikling, vekststrategi, oppkjøp og andre utviklings og -endringsprosesser, ifølge pressemeldingen.

Anders Kvamme er født i 1974 og er bosatt med familie i Oslo. Han tiltrer stillingen som direktør i Kraftriket fra 1. januar 2020 og skal få en sentral rolle i videre utvikling av virksomheten.

Strømselskapet Kraftriket har 40.000 strømkunder og eies av ValdresEnergi, Ringerikskraft og Midtkraft. Bedriften har i dag 16 ansatte fordelt ved lokale avdelinger på Fagernes, Hønefoss og Vikersund.

Flere eierpartnere er ifølge pressemeldingen på vei inn i Kraftriket. Som direktør i Kraftriket vil Kvamme være mye på farten mellom de ulike lokale avdelingene.

Kraftriket skriver at de satser lokalt for å bygge en nasjonal strømaktør. Kraftriket tilbyr også tilleggstjenester og produkter som elbillader, varmepumper og elsykler med nedbetaling over strømfaktura.